sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Ihmiskäskyjen humalluttava vaikutus!

"Minä olen antanut heille sinun sanasi, ja maailma vihaa heitä, koska he eivät ole maailmasta, niin kuin en minäkään ole maailmasta." (Joh. 17:14.)

Jeesus antoi seurakunnalleen sanan. Lähetyskäskyssään hän käski seurakunnan viedä tämä sana kaikkeen maailmaan. Sanan kuuleminen ja vastaanottaminen tuo pelastuksen, mutta sen hylkääminen kadottaa ihmisen. Kuultu sana jää silloin vain todistukseksi, jos sitä ei oteta vastaan.

Jos kirkko etsii yhteyttä maailman kanssa ja luopuu iankaikkisen evankeliumin julistamisesta kaikkeen maailmaan, niin lampunjalka siirretään pois paikaltaan. Jumalan sanasta luopuneet kirkot etsivät yhteyttä toisiinsa ja muodostavat Babylonin, jonka kohtalo on ennustettu Ilmestyskirjassa. Kun kirkko ja valtiovalta säätävät lakeja, jotka ovat ristiriidassa Jumalan sanan kanssa, Babylonin lankeemus on täydellinen ja uskovien on lähdettävä sieltä kiireesti pois. Jumalalla on jo nyt voimakas kutsuhuuto Babylonissa asuvalle kansalleen.

"Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon! Siitä on tullut riivaajien asuinpaikka ja kaikkien saastaisten henkien tyyssija, kaikkien saastaisten lintujen ja kaikkien saastaisten ja vihattavien petojen pesäpaikka. Sillä hänen haureutensa vihan viiniä ovat kaikki kansat juoneet, maan kuninkaat ovat harjoittaneet haureutta hänen kanssaan, ja maan kauppiaat ovat rikastuneet hänen ylellisyytensä runsaudesta." Sitten kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: "Lähtekää sieltä ulos, minun kansani, ettette tulisi osallisiksi hänen synteihinsä ja saisi osaksenne hänen vitsauksiaan, sillä hänen syntinsä ovat ulottuneet taivaaseen asti, ja Jumala on muistanut hänen rikoksensa." (Ilm. 18:2-5.)

Babylonin harjoittama haureus on hengellistä haureutta eli uskottomuutta Jumalan sanalle. Babylon ei ole totuuden pyhittämä vaan ihmisoppien humalluttama.

"Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon, joka haureutensa vihan viinillä on juottanut kaikki kansat." (Ilm. 14:8.)

Juopuneen on lopetettava ryyppääminen, mikäli hän haluaa raitistua. Hengellisesti humaltuneen pitää sanoutua irti ihmiskäskyistä ja vastaanottaa Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

Ei kommentteja: