perjantai 14. heinäkuuta 2017

Maailmallisuuden tulvavesiltä elämän veden lähteelle!

"Näin yllesi puettiin kulta ja hopeakorut, ja vaatteesi olivat hienoa pellavaa, silkkiä ja kirjailtua kangasta. Sinä käytit ravinnoksesi hienoja vehnäjauhoja, hunajaa ja öljyä. Sinusta tuli sanomattoman kaunis, ja sinä pääsit kuninkaalliseen arvoon. Nimesi tuli tunnetuksi kansojen keskuudessa kauneutesi vuoksi, sillä se oli täydellinen sen loiston vuoksi, jonka minä puin sinun yllesi, sanoo Herra, Herra." (Hes. 16:13,14.)

Tästä sanasta tulee mieleen kuvaus Lusiferin täydellisestä kauneudesta, joka hänellä oli ennen hänen lankeemustaan, mutta joka päättyi suureen kapinaan ja pimeyden valtakunnan johtoon.

Jumalan pukema Kristuksen morsian on sanomattoman kaunis. Ilmestyskirjassa kuvataan tätä morsianta naisena, jonka pukuna on aurinko ja jolla on tähtiseppele päässä ja jalkojen alla kuu. Kaikki taivaan valot kuvaavat Kristuksen morsiamen täydellistä kauneutta. Tämä kauneus on sisäistä kauneutta, luonteen kauneutta, joka on lähtöisin Jumalasta. Se on Jumalan kauneutta, jota Jumalan omat heijastavat maailman pimeydessä.

Siellä, missä Jumala hallitsee, siellä on täydellistä kauneutta, järjestystä ja sopusointua. Synti on tuonut riitasoinnut, epäjärjestyksen ja pahuuden, jonka poistaminen on vaatinut Jumalan Pojan kuoleman ristillä.

Seurakunta on kaunis, jos se on pukeutunut Kristukseen ja elää Hänessä.

Valitettavasti luopumuksen historia on kirjoitettu jokaisen sukupolven elämään. Maailman rakkaus ja ystävyys maailman kanssa on pysäyttänyt seurakunnan etenemisen voittoisalta tieltä ja se on edelleen taisteleva seurakunta maailman pimeässä yössä.

Paholainen osaa nykäistä oikeasta narusta, koska hän tuntee ihmisen heikkoudet. Jos jättäydymme omien ajatustemme kanssa etäälle Herrastamme, niin nielaisemme paholaisen syötin ja hän saa meidät saaliikseen. Tästä syystä Jeesus kehottaa meitä rukoilemaan ja valvomaan hengellistä tilaamme ja suhdettamme Vapahtajaan.

Raamatun uskonto on yksinkertaista, nöyrää ja vaatimatonta. Ylpeyteen tuhlatut lahjat ruokkivat turhamaisuutta ja kadottavat pyhyyden. Uskonpuhdistuksen juhlavuosi kutsuu kristittyjä kaikkialla maailmassa maailmallisuuden tulvavesistä raikkaalle elämän veden lähteelle uudistumaan ja puhdistumaan.

Ei kommentteja: