maanantai 24. huhtikuuta 2017

Jumala rohkaisee masentuneita!

"Mutta Jumala, joka rohkaisee masentuneita, lohdutti meitä Tituksen tulolla, eikä vain hänen tulollaan vaan myös sillä lohdutuksella, jota hän oli saanut teiltä. Hän kertoi meille teidän ikävöimisestänne, valitteluistanne ja innostanne asettua minun puolelleni, niin että iloitsisin vielä enemmän." (2. Kor. 7:6,7.)

Ihmisen elämässä voi olla usein ulkoapäin tulevia taisteluja ja sisältäpäin tulevia pelkotiloja. Tällaiset elämäntilanteet lannistavat helposti mielen ja masentumisen vaara on suuri. Pitkäkestoinen masennus vie toivottomuuteen. Ihminen kaipaa silloin lohduttajaa ja rohkaisijaa.

Jumala rohkaisee niitä, jotka luottavat häneen. Hänellä on lohdutus ja rohkaisu valmiina. Jumalalla on monia kanavia, joiden kautta lohdutus ja rohkaisu saapuvat luoksemme juuri oikealla hetkellä.

Jumalan sana on paras lohduttajamme. Sen kautta Jumala puhuu meille suoraan sydämeemme.
Tarvitsemamme rohkaisu tulee usein myös toisen ihmisen kautta.

Meidän kaikkien pitäisi vahvistaa rohkaisemisen kulttuuria. Valoisan puolen näkeminen vaikeistakin asioista tarvitsee uskoa ja luottamusta Jeesukseen.

"Jos pieni sana rakkauden voi lohdutuksen antaa, jos pieni sana iloinen voi varjot valoon vaihtaa, mua, Herra, auta lausumaan tuo sana siunauksen. Ja toisen kuormaa kantamaan suo henki rakkauden." (SL 390.)

Ei kommentteja: