maanantai 6. huhtikuuta 2015

Rukouksin avattu ja suljettu päivä!

Jokaisella ihmisellä on sydämellään sellaisia asioita, joista hän voi puhua vain Jumalan kanssa, koska Jumala ymmärtää meitä täydellisesti. Hän ei syytä eikä tuomitse meitä, kun tunnustamme hänelle syntimme ja pyydämme ne anteeksi. Syntien tunnustaminen on tie anteeksiantoon, rauhaan ja iloon.

Jokainen päivä, jonka saamme elää, on lahja Jumalalta. Tämän lahjan saamme avata aamulla rukouksin ja sulkea illalla kiitosrukouksin, kun tulee yö.

"Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi." (Ps. 23.)

Hiljaisuudessa on paljon voimaa. Jumala arvostaa hiljaisuutta. Luonnossa kaikki kasvaa hiljaisuudessa. Aurinko, kuu, tähdet ja kaikki planeetat kulkevat radoillaan hiljaisuudessa. Aiheuttamamme meteli ja kova melu estävät meitä kuulemasta Pyhän Hengen äänen. Jumala osoitti Elialle, että hän vaikuttaa hiljaisuudessa ja on siinä läsnä.

Tilaisuudet, joissa on paljon meteliä, eivät ole osoitus Jumalan voimasta ja Herran Hengen läsnäolosta. Raamattu kyllä kehottaa meitä ylistämään Herraa riemuhuudoin ja huutamaan häntä avuksi, mutta kaiken tämän tulisi tapahtua Pyhän Hengen johdossa. Karmelin vuorella pidetty tilaisuus toi esille kahden erilaisen jumalnpalveluksen hengen. Baalin palvojien aiheuttama meteli ja riehunta eivät sytyttäneet alttaria Jumalan tulella. Elian pystyttämä totuuden alttari paloi Jumalan tulta, koska Elia palveli Jumalaa Hengessä ja totuudessa. Tällaisia rukoilijoita Isä tahtoo!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luonnon hiljaisuus, siinä paras paikka hiljentyä. Lähteä kävelylenkille sellaista rauhallista reittiä pitkin, jolla on reitin varrella istuutumispaikka. Onneksi nyt on kevään lämpimät ja auringonpaisteen lämmittämät päivät tulossa ja ulkona tarkenee paremmin istuskellakin, vaikka Raamattu sylissä tai kädessä, sitä lukien. Näitä levähdys paikkoja onneksi löytyy kaupunkialueiltakin, jokaiselta paikkakunnalta, kun vähän miettii, minne päin kannattaa suunnata.
Haluan innostaa ja oikeastaan haastaa SINUT, tämän viestin lukijan, ottamaan yksi kaverisi tai tuttusi mukaan ulos tällaiselle hiljentymis-lenkille, ainakin kerran viikossa. Ja jos sinulla olisi kaksi tai kolme tällaista ystävää, voisit tehdä sitä useammin tällaisen ulkoilulenkin eri ystävän kanssa. T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Hyvä idea! Nyt aion lähteä hiihtämään! Toivotan sinulle, Katariina, hyviä kevätpäiviä, kavereittesi kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos :-)
Samoin. Rukouksin kohti tulevaa.
T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Kevättä Ouluun!