torstai 21. tammikuuta 2010

Virsi, jonka Vapahtaja lauloi viimeisellä ehtoollisella!

Tämän aamun tekstinä meillä oli Ps. 117. Siinä on vain kaksi jaetta, joten tämä on kiitoshymni. Raamattuni marginaalissa on sanat: "Ehtoollisen lopuksi."

Olen saanut tämän tiedon "Aikakausien Toivo" -kirjan sivulta 650, jossa sanotaan:
"Ennen lähtöään yläsalista opetuslapset lauloivat ylistysvirren Vapahtajan johdolla."

"Kiittäkää Herraa, kaikki pakanat, ylistäkää Häntä, kaikki kansat. Sillä Hänen armonsa meitä kohtaan on voimallinen, ja hänen uskollisuus pysyy iankaikkisesti. Halleluja! (Ps. 117 VRK.)

"Kiittäkää Herraa, kaikki kansat! Ylistäkää häntä, kansakunnat! Rajaton on hänen rakkautensa, iäti hän on meille uskollinen. Halleluja! (Ps. 117 URK.)

Kaikilla kansoilla on syytä kiittää ja ylistää Jumalaa Hänen suunnattoman suuresta lahjastaan, joka meille on annettu Jeesuksessa Kristuksessa. Jumalan armo ja uskollisuus ovat niin suuria, ettei niitä voi mitata, ei määrältään eikä kestoltaan.

Veisattuaan tämän kiitosvirren he lähtivät Öljymäelle. "He kulkivat täpötäysiä katuja pitkin ulos kaupungin portista Öljymäkeä kohti. Hitaasti he astelivat, kukin omiin ajatuksiinsa vaipuneena." Mitä he sitten keskustelivat? ---?

Jos sinulla on tämä ko. teos, voit lukea siitä miten kertomus jatkuu ... Jos sinulla ei ole tätä kirjaa, voit lainata sen kirjastosta ja lukea vaikka koko opuksen. Kirjan lukemisen jälkeen et ole enää sama ihminen. Olet saanut olla Marian tavoin Jeesuksen jalkain juuressa. Tällä paikalla ihminen muuttuu!
Kysyisin, kuinka monet blogini lukijoista olette lukeneet ko. kirjan?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävimme lainaamassa Aikakausien Toivo kirjan
kirjastosta. Olemme lukeneet sitä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Olipa mukava, kun kirjastosta löytyi tämä hyvä kirja. Siinä on paljon lukemista. Jeesuksen elämä ja opetukset avautuvat koskettavalla tavalla.
Siunattuja lukuhetkiä teille!

Anonyymi kirjoitti...

Kävin kirjastosta tänään hakemassa kirjan Aikakausien Toivo. Eilen meillä oli naistenpiiri ja luettiin Raamatusta tekstiä. Sattui sellainen paikka, että ei osattu tulkita Raamatuntekstiä. Luin kirjaa jo hyvän aikaa, kun kirjasta tuli esiin sama raamatunkohta, jota eilen illalla pähkäiltiin. Kirjassa myös selitettiin raamatuntekstin tarkoitus. Niinpä laitoin tänään sähköpostiviestin ystävälle, jonka kanssa illalla oltiin naistenpiirissä ja kerroin hänelle tämän selityksen. Näin tästä kirjasta oli heti konkreettista apua. Suosittelen kirjaa muillekkin. T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Terveisiä Katatariinan mainitsemalle naistenpiirille. Herra johdatti ihmeellisesti teitä sanan tutkimisessa. Etsivä löytää!
Saakoon Raamattu ja AT-kirja innoittaa teitä jatkossakin. Voisitte vaikkapa lukea tuosta kirjasta, jatkokertomuksena, aina pienen pätkän piirissänne.
Muistan piiriänne rukouksin!
Hyvän hengellisen kirjan lukupiiri on rakentava tapa vahvistaa Jumalan sanan tuntemusta. Kirjan on oltava vahvasti Raamattuun pohjautuva. AT-kirja on sellainen. Sitä voi suositella kenelle tahansa. Jeesus tulee rakkaaksi ja läheiseksi tämän kirjan lukemisen kautta!