lauantai 16. tammikuuta 2010

Oikeamieliselle koittaa valo ja autuus!

Psalmissa 112 kuvataan oikeamielistä Jumalan palvelijaa. Psalmin otsikko URK:n mukaan on: "Oikeamieliselle koittaa valo" ja VRK:n mukaan: "Jumalaa pelkääväisen onni."

Psalmin mukaan Jumalan käskyjä rakastava ihminen on autuas. Ajan henki on kuitenkin sellainen, että Jumalan käskyjä väheksytään ja poljetaan maahan kaikkialla, jopa kirkoissa. Laittomuus on päässyt valtaan ja rakkaus on kylmentynyt. Laittomuuden salaisuus on tehnyt pitkäjännitteistä työtään ihmiskunnan keskuudessa ja nyt näemme sen hedelmän ja korjaamme satona jumalattomuuden katkerat seuraukset. Tilanne pahenee koko ajan. Mutta jo nyt Jumalan käskyt mainitseva henkilö tuomitaan suoralta kädeltä moralistiksi tai lakihenkiseksi, jonka ajatellaan pyrkivän taivaaseen omilla teoillaan. Tulevaisuudessa Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon pitävät tuomitaan rikollisten tapaan kansan villitsijöinä. Heillä näyttää olevan sama kohtalo kuin Jeesuksella. Muotojumaliset ovat Jumalalle uskollisten pahimmat vihamiehet. He tulevat kohdistamaan vainonsa jopa perhekuntalaisiinsa, läheisiinsä ja sukulaisiinsakin.

"Oikeamielinen ei koskaan horju, hänet muistetaan ikuisesti. Ei hän pelkää pahoja viestejä vaan luottaa vakain mielin Herraan." Pahat puheet, ikävät ja huonot uutiset eivät lannista niitä, jotka turvautuvat Herraan. Vahvuus ja rohkeus eivät perustu ihmisen hyvyyteen eikä ihmisen omiin voimiin, vaan Herraan. Jumalan armo vaikuttaa oikeamielisen ihmisen elämässä, tehden hänet anteeksiantavaiseksi, laupiaaksi, armeliaaksi, anteliaaksi, avokätiseksi jne. Psalmissa 112 mainittu oikeamielinen Herran palvelija kulkee pystyssä päin. "Sen nähdessään jumalaton vimmastuu, kiristelee hampaitaan, pakahtuu raivoonsa." Mutta "Tyhjiin raukeavat jumalattomien toiveet!"
Oikeamieliselle koittaa kuitenkin valo ja autuus.

Ei kommentteja: