torstai 7. tammikuuta 2010

"Etsikää aina hänen kasvojaan!"

Jumala muistaa mitä hän on luvannut. Hänen lupauksensa ovat luotettavat. Lupauksia on kahdenlaisia, ehdollisia ja ehdottomia. Israelin kansan kautta saadut opetukset ovat ehtymättömät. Herraa etsivät ja häntä palvelevat ihmiset kohtaavat itsensä ja suuren Jumalan Herran kansan kokemuksissa. Minulla on sellainen näkemys, että kaikkiin elämämme tilanteisiin löytyy Raamatusta vastaavanlainen tilanne. Joku muu on kokenut saman ja hänen kokemuksensa auttaa meitä näkemään oman tilanteemme, oikeassa valossa, ja näin saamme Raamatun kautta Jumalan avun.

Psalmi 105 kuvaa uskollisen Jumalan suuria tekoja kansansa hyväksi.

"Muistakaa aina hänen ihmetyönsä, hänen tunnustekonsa ja hänen tuomionsa"(5.)

Eikö olekin niin, että hyvät asiat jäävät usein paremmin mieleen kuin ikävät asiat. Tämä on tietenkin hyvä näin. Kuka sitä jaksaisi kulkea eteenpäin rohkealla mielellä, jos kaikki ikävät asiat, epäonnistumiset ja vastoinkäymiset olisivat aina mielessämme. Meitä kehotetaan "unohtamaan se mikä on takana ja kurottautumaan sitä kohti mikä on edessämme." Eo. jakeessa kehotetaan meitä kuitenkin muistamaan myös hänen tuomionsa. Meille annetut varoittavat esimerkit ovat tärkeitä muistettavia, ettemme eksyisi matkallamme.
Tarvitsemme joka päivä paljon rakkautta, rohkaisua, lohdutusta, toivoa jne., mutta tarvitsemme myös opetusta, ojennusta, varoitusta, kuritusta ja nuhdetta, että kulkisimme oikealla tiellä.

"Kaikki, mitä pyhät kirjoitukset sisältävät, on kirjoitettu meille opiksi, jotta saisimme siitä kestävyyttä, lohtua ja toivoa." (Room. 15:4.)
"Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään." (2 Tim. 3:16.)

Tänä aamuna minua rohkaisi erityisesti Ps. 105:12-15.

"Heitä oli vain pieni määrä, he olivat vain vähäinen joukko muukalaisia, joka vaelsi kansan luota toisen luo, valtakunnasta toiseen. Mutta hän ei antanut kenenkään sortaa heitä. Heidän tähtensä hän varoitti kuninkaita: "Älkää koskeko niihin, jotka olen voidellut, älkää tehkö pahaa minun profeetoilleni."

Uskovien joukko on aina ollut pieni ja vähäinen, mutta he ovat saaneet olla suuren Jumalan suojeluksessa ja johdatuksessa. Näin on tänäkin päivänä ja tulevaisuudessakin, aina ajan loppuun saakka.

"Kiittäkää Herraa, huutakaa avuksi hänen nimeään, kertokaa kansoille hänen suurista teoistaan! Laulakaa hänelle, ylistäkää häntä, kertokaa hänen ihmetöistään. Ylistäkää hänen pyhää nimeään. Iloitkoot kaikki, jotka etsivät Herraa! Turvautukaa Herraan ja hänen voimaansa, etsikää aina hänen kasvojaan."

Ei kommentteja: