maanantai 18. tammikuuta 2010

Hyppivät vuoret ja pakeneva meri!

Psalmeja lukiessani olen pannut merkille, että luonto, joka on toinen Jumalan oppikirja, joka opettaa Jumalan tuntemusta, on vahvasti mukana todistamassa Jumalan suurista teoista ja hänen tahdostaan. Psalmissa 114 luonto on koko ajan mukana Jumalan kansan vaellusta seuraamassa. Jumala käyttää luontoa siunauksien kanavana, mutta myös rangaistuksien ja tuomioiden välikappaleena. Luonto tottelee Herran käskyjä ja se toimii sen mukaan kuin Herra käskee. Jeesus hallitsee täydellisesti luonnossa vaikuttavat voimat.

Meidän on kuitenkin hyvä tietää se, että myös Saatana on perehtynyt luonnon salaisuuksiin. Hän voi käyttää valtaansa luonnonvoimien hallitsemiseksi Jumalan sallimissa rajoissa. Jos Jumala ottaa varjelevan ja suojelevan kätensä pois ihmisten yltä, Saatana tulee ja tekee tuhoamistyötään mielin määrin. Uskon, että suuret luonnonkatastrofit ovat Saatanan työtä. Uskon, että Haitin onnettomuudessa Saatanalla oli "sormet pelissä." Luonnon outoon ja tuhoisaan käyttäytymiseen vaikuttavat myös ihmisten väärät toimet. Ihminen ei ole varjellut luontoa, niin kuin hänen olisi pitänyt tehdä. Luonnon tasapaino on järkkynyt ja se tulee järkkymään yhä enemmän.

"Vuoret hyppivät kuin karitsat, kukkulat kuin säikyt lampaat. Mikä sinun on, meri? Miksi pakenet? Miksi käännyt takaisin, Jordan? Vuoret, miksi hypitte kuin karitsat? Miksi, kukkulat, säikytte kuin lampaat? Vapise, maa, Herran edessä, Jaakobin Jumalan edessä! Hän muuttaa kallion kosteikoksi, avaa kivipaadesta vesilähteen."

Tiesitkö, että Suomessa rekisteröitiin viime vuonna 36 maanjäristystä. Kuusamossa oli kahdeksan järistystä. Tänä vuonna on rekisteröity jo kaksi maanjäristystä. 14.1. Enontekiöllä ja 15.1. Taivalkoskella. Onneksi järistykset Suomessa ovat olleet pieniä!

Ei kommentteja: