lauantai 16. tammikuuta 2010

Hengen hedelmä on ilo!

"Mutta sinä annat sydämeeni suuremman ilon kuin kukaan saa viinin ja viljan runsaudesta." (Ps. 4:8.)

Raamatuntutkistelussa käsittelimme tänään iloa. Hengen hedelmä on ilo. Jeesuksen ilona oli täyttää Isän tahto. Jeesus etsii ja pelastaa kadonneita ja jokainen pelastettu sielu saa taivaan joukot iloitsemaan. "Ilo ja onnellisuus eivät välttämättä ole sama asia. Onnellisuus on suotuisten olosuhteiden seurausta, kun taas ilo seuraa sisäisestä yhteydestä Jeesukseen, tosi viinipuuhun." Ihminen voi kokea sisäistä iloa, vaikka olosuhteet olisivatkin vaikeat. Mietin, että voiko haitilainen kokea iloa kotinsa raunioilla, kun läheiset ovat kuolleet ja kaikki ajallinen ympärillä on tuhoutunut? Haitilainen ei voi iloita olosuhteista, mutta hän voi löytää lohdutuksen ja ilon Herrassa. Rukoilimme tänään kirkossamme haitilaisten puolesta ja kaikkien avustustyöntekijöiden puolesta, että kärsivät ihmiset saisivat lohdutuksen ja avun. Haitissa on nyt suuri hätä. Nyt tarvitaan kaikkien kansojen apu ja tuki. Toivottavasti meidänkin avustusjärjestömme, ADRA, on paikalla auttamassa.

Jos elämämme on itsekeskeistä ja keskitymme vain omiin asioihimme, elämästä katoaa ilo. Itsekeskeiset ihmiset ovat onnettomia ja usein hyvin apeita, koska heiltä puuttuu antamisen ilo. Palvelustyön kautta pääsemme osalliseksi korkeammasta ilosta. Jeesus kannusti seuraajiaan palvelemaan samalla tavalla kuin hän palveli.
"Hyvä on sen osa, joka -- löytää ilonsa Herran laista, tutkii sitä päivin ja öin." (Ps. 1:1,2.)
Jumalan sana, elämässä elettynä, tuo ilon. Ilo on Hengen hedelmä, joka kasvaa ja kypsyy rakkauden puussa. Jeesus on tämä puu ja me olemme oksia. Kristinusko ei ole synkkä uskonto. "Se riisuu sielulta synkkämielisyyden ja murheen vaatteet ja pukee sen riemuun ja iloon. Ne, jotka ottavat Kristuksen vastaan synnit anteeksiantavana Vapahtajana, puetaan hänen valopukuunsa. Hän ottaa pois heidän syntinsä ja antaa heille vanhurskautensa. Heidän ilonsa on täydellinen." (E.W.)

Ei kommentteja: