maanantai 25. tammikuuta 2010

Herran läsnäolossa autoa ajaessani 22.1.2010

Kun olin kuunnellut hiljaisuutta, katsellut luonnon kauneutta, laulanut, rukoillut ja soittanut muutamia puheluja, laitoin kasetin soimaan. En musiikkikasettia, vaan puhekasetin. Pastori Olavi Rouhe on lukenut selkeällä ja miellyttävällä äänellä "Suuri Taistelu" -kirjan kymmenelle kasetille. "Kirjan kirjoittaja Ellen G. White (1827-1915) käsittelee kysymyksiä, jotka hänen eläessään olivat kaukana tulevaisuudessa. Hänen vuosisatamme alussa viimeistelty tekstinsä, johon tämä lyhennetty laitos perustuu, on hätkähdyttävän suorasukaista. Monet tässä kirjassa esitetyt tulevaisuuden kuvat näyttivät silloin epätodennäköisiltä. Nyt ne hämmästyttävät meitä ajanmukaisuudellaan. Taistelun ydinkysymykset ovat niin tärkeitä ja panokset niin korkeita, että jonkun oli varoitettava ja valaistava ihmisiä. Yksikään lukija ei laske tätä kirjaa käsistään pohtimatta, johtiko jokin muu kuin pelkkä sattuma hänet sen pariin." (ST s. 8.)

Kuuntelin tämän kirjan sivut 390-428. Koin taivashetkiä! Jokaisen ihmisen olisi syytä lukea tämä kirja rukouksen hengessä. "Maailma on historiansa suurimman kriisin partaalla. Tässä on arvovaltainen vastaus jännittyneen aikamme hämmennykseen ja epätoivoon."

Erityisesti mieltäni puhuttelivat ajatukset rististä, koska tämän aiheen ympärillä viipyisimme Kemissä sapattina 23.1. viettäessämme Herran pyhää ehtoollista.
"Risti tulee olemaan pelastettujen laulun aiheena läpi ikuisuuden. Kirkastetussa Kristuksessa he näkevät ristiinnaulitun Kristuksen. He eivät koskaan unohda, että taivaan Majesteetti alensi itsensä korottaakseen langenneen ihmisen, että hän kantoi syyllisyyden ja häpeän, että Isä kätki häneltä kasvonsa, kunnes kadotetun maailman hätä murskasi hänen elämänsä. Maailmojen Luoja luopui kirkkaudestaan ihmisen hyväksi; tämä tulee aina herättämään ihmetystä kaikkialla maailmakaikkeudessa. Kun pelastettujen joukko katsoo Lunastajaansa tietäen, ettei hänen valtakunnallaan ole loppua, se puhkeaa lauluun: "Arvollinen on Karitsa, joka on teurastettu ja joka on lunastanut meidät Jumalalle omalla kalliilla verellään!"
Ristin salaisuus selittää kaikki muut salaisuudet. Maailmankaikkeus tulee näkemään, ettei Jumala äärettömässä viisaudessaan pystynyt laatimaan muuta suunnitelmaa meidän pelastamiseksemme kuin Poikansa uhraamisen. Tämän uhrin korvauksena on ilo siitä, että maa asutetaan lunastetuilla, pyhillä, onnellisilla ja kuolemattomilla olennoilla. Sielun arvo on niin suuri, että Isä on tyytyväinen maksettuun hintaan. Myös Kristus itse on tyytyväinen nähdessään suuren uhrinsa hedelmät." (ST s. 410.)

Innoittavaa sanaa kuunnellessani, matka taittui mukavasti.
Olikohan pakkanen syynä siihen, että navigaattorin ilmoitukset eivät pitäneet paikkaansa? Tie oli kuitenkin tuttu, joten opastuksen puolesta en tarvinnut sitä.
Saavuin Kemiin klo 16.30. Kun saavuin Kemiin, sain puhelun Pohjois-Suomesta. Ajoin autoni parkkipaikalle, että sain rauhassa kuunnella soittajan huolia ja rukoilla hänen puolestaan. Rukous oli tarkoitettu juuri tähän hetkeen, joten puhelun ajankohta oli erittäin sopiva. Lämpimät rukousterveiset soittajalle! Muistimme asiaasi myös Kemin tilaisuuksissa, anonyyminä. Työni Kemissä alkoi rukouksella! Mitä sitten tapahtui? Se selviää myöhemmin. Kertomus jatkuu ...

Ei kommentteja: