sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Hedelmättömät naiset synnyttävät lapsia!

Psalmi 113 on yksi kahdeksasta psalmista, jonka alussa ja lopussa on sana Halleluja!
Minusta VRK on ylevämpää tekstiä kuin URK. Koska psalmi on lyhyt kirjoitan sen tähän kokonaisuudessaan VRK:n mukaan.

"Ylistys Herralle, alhaisten auttajalle."

"Halleluja! Ylistäkää, te Herran palvelijat, ylistäkää Herran nimeä. Siunattu olkoon Herran nimi nyt ja iankaikkisesti. Auringon noususta sen laskuun saakka olkoon Herran nimi ylistetty. Herra on korkea yli kaikkien pakanakansain, yli taivasten kohoaa hänen kunniansa. Kuka on niinkuin Herra, meidän Jumalamme, joka korkealla asuu ja katsoo syvälle - taivaassa ja maassa? Hän, joka tomusta nostaa alhaisen, korottaa loasta köyhän asettaaksensa hänet ruhtinasten rinnalle, hänen kansansa ruhtinasten rinnalle, joka antaa hedelmättömän asua kodissa, iloisena lasten äitinä! Halleluja!"

Auringon nousut ja laskut ovat hienoja hetkiä. Jumala on järjestänyt päivälle kauniin alun ja lopun. Näihin hetkiin sopii hyvin Herran ylistäminen. Psalmissa kehotetaan kuitenkin antamaan Herralle kunnia, kiitos ja ylistys vuorokauden jokaisena hetkenä. Meidän tulee ylistää ja kiittää Jumalaa koko elämämme kautta, ei vain sanojen kautta.
"Ylistä Herraa, minun sieluni, ja kaikki mitä minussa on, ylistä hänen pyhää nimeään."

Jumala loi ihmisen tomusta.

"Kun minä katselen sinun taivastasi, sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen? Ja kuitenkin sinä teit hänestä lähes jumal'olennon, sinä seppelöitsit hänet kunnialla ja kirkkaudella; panit hänet hallitsemaan kättesi tekoja, asetit kaikki hänen jalkainsa alle: lampaat ja karjan, ne kaikki, niin myös metsän eläimet, taivaan linnut ja meren kalat ja kaiken, mikä meren polkuja kulkee. Herra, meidän Herramme, kuinka korkea onkaan sinun nimesi kaikessa maassa!" (Ps. 8:4-10.)

"joka antaa hedelmättömän asua kodissa, iloisena lasten äitinä!"

Hedelmättömiä naisia, jotka synnyttivät lapsia.
Saara - Iisakin äiti
Raakel - Joosefin ja Benjaminin äiti
Maanoahin vaimo - Simsonin äiti
Elisabeth - Johannes Kastajan äiti
Hanna - Samuelin äiti
Rebekka - Esaun ja Jaakobin äiti? "Rebekka oli ollut naimisissa Iisakin kanssa 20 vuotta, mutta hän ei ollut saanut lapsia. Vasta kun Iisak 60-vuotiaana rukoili, että hänen vaimonsa saisi lapsia, Rebekka synnytti kaksospojat Eesaun ja Jaakobin." (Kuka on kukin Raamatussa s. 402.)
Tuleeko sinulle mieleen muita hedelmättömiä naisia, jotka synnyttivät lapsia?
Olen miettinyt, että olivatko Nooan vaimo ja Ruut hedelmättömiä naisia, jotka saivat lapsia Jumalan ihmeen kautta? Mitä mieltä sinä olet? Olivatko Nooan pojat, Seem, Haam ja Jafet, kolmoset?

Ei kommentteja: