keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Enkelit suojelevat Herran omia!

"Pakanat" (Itämaan tietäjät) kiinnittivät juutalaisten johtajien huomion Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen. Toistaako historia itseään ja kiinnittävätkö "pakanat" jälleen huomion kirjoituksiin ja sen ennustuksiin, jotka ilmoittavat Jeesuksen toisen tulemuksen?

Herodeksen sana tietäjille: "Kun löydätte lapsen, niin ilmoittakaa minulle, jotta minäkin voisin tulla kumartamaan häntä", ilmaisee meille paljon. Sana, "kun", on vahva sana sen puolesta, että Herodes piti hyvin todennäköisenä, että lapsi oli syntynyt. Kirjoitukset olivat olleet vahvasti esillä ja niiden todistus oli selvä ja vakuuttava. Betlehemin lastenmurha osoittaa myös sen, että Herodes oli vakuuttunut messiaasta. Herodes tulkitsi messiaan väärin, koska hän luuli hänet kilpailijakseen, joka syrjäyttäisi hänet virasta. Jos Herodeksella olisi ollut sydämessään palava halu saada kumartaa ja kunnioittaa messiasta, hän olisi liittynyt tietäjien seuraan ja lähtenyt matkaan heidän kanssaan yhdessä etsimään Jeesus-lasta. Hänen kauniiden ja ylevien sanojensa takana oli kuitenkin paha mielessä. Hän verhosi todelliset motiivinsa hyvyyden kaapuun. Näin paholainen toimii tänäkin päivänä. Ulospäin kaikki näyttää hyvältä ja oikealta, mutta takana on petos, joka vie harhaan. Paholainen ja hänen kätyrinsä ovat taitavia harhauttajia. Paholainen saa luotua olosuhteet ja yleiset mielipiteet sellaisiksi, että ne ovat totuutta rakastavien, Jeesuksen seuraajien pään menoksi. Marttyyrien ja uskonpuhdistajien historia tuo tämän hyvin esille. Kirjoitusten mukaan tällainen toiminta tulee toistumaan myös lopun aikana. Totuuden puolustajat tullaan esittämään väärässä valossa ja heille langetettu tuomio on pahan aikaansaama hirmuteko.

Jumala tulee kuitenkin suojelemaan omiaan ihmeellisellä tavalla. Jumalan palvelijoiden luokse taivas lähettää enkeleitä suojelemaan heitä. Itämaan tietäjien ja Joosefin ja Marian avuksi lähetettiin enkelit ohjaamaan heidän toimiaan. Pelastavat enkelit lähetetään niiden luokse, jotka haluavat seurata totuutta, vaikka yleinen mielipide olisikin heitä vastaan. Enkelit suojelevat Herran omia!

Ei kommentteja: