sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Parantava ja pelastava sana!

Se, joka ottaa vaarin psalmin 107 sanoista ja miettii Herran hyviä armotekoja on viisas. Tämä psalmi on sellainen, joka pitää lukea yhä uudelleen ja uudelleen. Siinä on niin paljon valoa ja sanomaa, ettei sitä yhdellä lukemisella näe kuin vain pienen osan.
Tekstissä on paljon alaviittauksia muihin Raamatun kirjoituksiin. Erityisesti muut psalmit, Jobin kirja ja Jesajan kirja ovat kirjoja, joihin psalmissa 107 viitataan. Minulle tuli mieleeni Luuk. 15-luku, joka sopii myös hyvin tämän psalmin teemaan.

Synnin kahleet sitovat ihmiset pimeyteen, kurjuuteen, nälkään ja janoon. Vihollinen yrittää tuhota jokaisen ihmisen. Hän yrittää kaikin mahdollisin keinoin estää meiltä pääsyn taivaaseen. Vihollisen tarjoamat "herkkupalat" eivät ole leipää, joka ravitsee sielun. Profeetta Jesaja sanookin:
"Miksi annatte rahan siitä, mikä ei ole leipää, ja työnne ansion siitä, mikä ei ravitse? Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää ja teidän sielunne virvoittuu lihavuuden ääressä." (Jes. 55:2.)

Psalmin 107 sydämessä on lääke synnin sairaille, jotka ovat kuolemaisillaan.
"Hän lähetti sanansa ja paransi heidät ja pelasti heidät haudasta" (20.)
Jumala lähetti sanansa, Jeesuksen, pelastamaan meidät kuolemalta. Jeesus on parantava ja pelastava sana! Hänen armotekonsa meitä kohtaan ovat suuret ja ihmeelliset. Jeesus on Jumalan vastaus meidän avunhuutoomme!

Ei kommentteja: