sunnuntai 31. tammikuuta 2010

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA?

Kentältä esitettiin toivomus, että blogillani olisi sivu, jossa voisi esittää kysymyksiä ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Tähän voidaan koota kysymyksenne. Jos en osaa vastata, niin joku lukijoista saattaa tietää mistä on kysymys!

Minkälainen on sinun kysymyksesi?

9 kommenttia:

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Yritän tässä kysyä yhden minulle tärkeän kysymyksen.Olen miettinut vuosia tätä kysymystä ja se koskee rakkautta?Rakkautta just nimenomaan uskovien keskuudessa.Kun tulin uskoon niin alussa luulin että seurakunnassa minua rakastettaisiin koska raamatussa niin kauniisti rakkaudesta puhuttiin.
Kun olin lapsi uskon tiellä ja lähestyin pastoriani kysymyksilläni.Hän kohteli minua lempeästi aluksi,mutta kun kysymykseni saivat syvyyttä ja aloin kyseenalaistaan joitakin asioita jotka mielestäni ei ollut sopusoinnussa
Raamatun kanssa.Niin koin suuren järkytyksen kun
hän suuttui kysymyksistäni jotka viattomuudessa esitin.Ja näitä kysymyksiä minä vieläkin esitän,mutta nyt minulla ei enään ole sitä sinisilmäisyyttä mikä lapsena oli.En ole uskaltanut esittää omia kysymyksiä kenellekkään enään vuosiin ainoastaan ylöspäin suoraan taivaan
Isän suydämmelle.No kysymyksee miksi rakkautta ei ole uskon sisarrusten välillä etsin yhä vastausta?On kuin ihmiset pelkäisivät rakkautta?Jos Jumalan rakkaudella rakastat jotakin veljeä eimerkiksi niin sydämmeni itkee kun se rakkaus ei voi toimia kun siihen tullee lihalliset tunteet jotka estää sen kauniin Jumalan antaman rakkauden.Enkä voi käsittää miksi ei saa rakastaa eikä voi rakastaa veljeä niinkuin rakastan omia"lihallisia veljiäni"Puhtaasta sydämmestäni,hellästi(joita minulla on kaksi)en ymmärrä miksi uskon veljeä ei saa rakastaa???? Kun heti ihmisen likainen mieli kääntää sen tai mustasukkaisuus estää sen.Siskojen kanssa ei sitä samaa onkelmmaa ole.Tämä on yksi suuri kysymys johon en ole vastausta löytänyt vielä ja niin kauan kun tämä rakkaus ei toimi puhtaana siskojen ja veljien välillä niin olemme kaukana Jumalan Rakkaudesta mielestäni.Olen nimittäin saanut kokea vähän tätä kaunista veljellistä rakkautta kahden sydän veljeni kanssa ja ymmärrän että jos tämä rakkaus saavuttaisi seurakunnat ja uskovat niin silloin kävisi yksiin se raamatun sana jonka Jeesus sanoi: jos teillä pn keskinäinen rakkaus niin siitä teidät TUNNETAAN minun opetuslapsekseni.tässä yksi kysymyksistäni joihin rukoilen vastausta. terveisin Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos kysymyksestäsi. Kysymyksesi aihe on laaja ja moniulotteinen. Siihen ei ole yksinkertaista vastausta. Vastaukseni kysymykseesi olkoon pieni alku tärkeälle keskustelulle, johon toivon ihmisten tulevan mukaan.

Jokainen ihminen on erilainen. Kaikilla on erilainen kokemus myös rakkaudesta. Toiset ovat saaneet pinestä pitäen paljon rakkautta. Toisten "rakkausakku" on ollut lähes aina tyhjä. Meillä kaikilla on erilainen kyky rakastaa ja vastaanottaa rakkautta. Olemme kaikki rikkinäisiä ja "tunnevammaisia" varsinkin rakkauteen ja rakastamisen kykyyn nähden.
Yhteinen asia on kuitenkin se, että jokainen ihminen tarvitsee rakkautta. Tulla rakastetuksi ja antaa rakkautta kuuluu Jumalan suunnitelmaan keskinäisisssä suhteissamme. Miten rakkauden tulisi ilmetä elämässä on kysymys, jota pohditaan kaikissa eri piireissä?

Jos haluamme oppia rakastamaan lähimmäisiämme oikealla tavalla, meidän on käännettävä katseemme Jeesukseen. Hän oli ihmissuhteiden mestari, joka maan päällä ollessaan antoi esimerkin puhtaasta rakkaudesta. Jeesuksen elämää ohjasi rakkaus, koska Hänen sydämensä oli täynnä rakkautta. Jeesus kohteli jokaista ihmistä oikealla tavalla.

Ihmiset tulevat varovaisiksi suhteissaan toinen toisiinsa, koska he ovat joutuneet kokemaan pettymyksiä ja epäonnistumisia rakkausasioissa. Rakkauden "nimissä" toimiminen ei aina välttämättä merkitse sitä, että kysymyksessä on oikea jumalallinen agape-rakkaus. Rakkauden väärinkäyttö on yleistä. Vihollinen voi pukeutua rakkauden kaapuun, mutta tuon kaavun alla saattaa olla kaikkea muuta kuin rakkautta. Rakkaus on sokaissut monien silmät. Kun todellisuus on tullut ilmi, rakkaus on "paennut takaovesta" ulos.

Kristittyjen välinen aito, lämmin ja Jumalan tahdon mukainen rakkaus kasvaa samalla tavalla kuin Hengen hedelmäkin. Hengen hedelmä on rakkaus. Emme voi puristaa itsestämme rakkautta. Rakkaus vuodatetaan Pyhän Hengen kautta ihmisen sydämeen. Usko, luottamus ja rakkaus ovat Jumalan lahjoja, joita tarvitsemme päivittäin kaikissa suhteissamme.

Jatketaan keskustelua siitä, miten kristittyjen välinen keskinäinen rakkaus voisi lisääntyä ja olla sellaista, jolle taivas antaisi "sinettinsä"!

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi,niin tämä aihe piiri on todellakin laaja ja me ihmiset tarvitsemme vouosikausia aikaa kasvaa sisälle Jumalan Rakkauteen ja aikaa kasvaa tuottamaan hengellisiä hedelmiä sitä mukaan kun hengenllisyy lisääntyy ja Jumalan tuntemus. Sitä mukaan myös Jumalan rakkaus meissä kasvaa.Mitä enemmän meidän lihallinen ihmisemme kuoleutuu sitä suurempana tunnemme Jumalan Rakkauden ja sitä puhtaammin ja suuremmin me voimme rakastaa toisiamme puhtaalla ja pyhällä rakkaudella.Totta,emme pysty puristamaan itsestämme rakkautta,eikä se rakkaus joka ihmisestä tulee olekkaan sitä kaiken kestävää epäitsekästä rakkautta vaan sitä joka" pakenee takaovesta"kun tiukka paikka tulee.Rakkaus on Jumalan olemus ja siksi minusta on kaikkein tärkeintä oppia rakastamaan,ja just nimenomaan ITSE rakastamaan,usein sanonkin että ei sillä ole suurtakaan merkitystä vaikka koko maailma rakastaisi minua mutta en itse osaisi rakastaa olisin kuollut!Ainoastaan se että saa itse rakastaa, silloin elämä pulppuaa sissällämme.Se on ne elämän veden virrat, Rakkaus ,Joka sisällämme pulppuaa ja levittää Jumalan suurta hyvyyttä ja lempeyttä lähimmäisille,Jutellaan niin asiat syvenee!!Kiitos,rakkaudella Helena

Paavo Hautala kirjoitti...

Keskustelu rakkaudesta jatkuu...
Johanneksen kirjeissä kuvataan syvällisellä tavalla oikeaa rakkautta. Meidän tulisi usein lukea nämä kirjeet ja pyytää Jumalata voimaa toteuttaa näitä sanoja elämässämme.

"Sitähän Jumalan rakastaminen on, että pidämme hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaita noudattaa." (1 Joh. 5:3.)

Tämä sana asettaa rakkauden, tunnetta korkeammalle tasolle. Rakkautemme Jumalaa kohtaan tulee esille uskon kuuliaisuutena. Rakkaus on pyhä, pysyvä ja kestävä periaate. Rakkaus on tahdon asia. Kun tahdomme rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiämme, niin Jumala antaa meille voiman ja rakkauden toteuttaa rakkauden periaatetta kaikissa suhteissamme. Avioliittoon vihittävältä parilta kysytään: "Tahdotko" ottaa toisen puolisoksi ja rakastaa häntä, kunnes kuolema teidät erottaa. Kestävää liittoa ei perusteta tunteiden varaan. Tiedämme kaikki, että tunteet vaihtelevat, mutta periaate säilyy. Ei riitä, että sanomme tuon "Tahdon" -sanan vain kerran elämässämme. Meidän tulee sanoa se joka päivä, sekä Jumalalle että lähimmäisillemme. Eikä pelkästään sanoa, vaan pysyä sanojemme takana, tahdon ratkaisumme takana.

Kaikki suhteet toimivat tiettyjen lainalaisuuksien puitteissa. Kaikkialla kohtaamme lait, määräykset, säännöt, asetukset jne. Jos rikomme yhteisiä "pelisääntöjämme", joudumme "törmäyskurssille". Näillä kursseilla rakkautemme punnitaan ja koetellaan, onko rakkautemme aitoa vai jotain muuta.

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Niinpä niin rakas Pastorini! Se onkin vähän vaikeaa tälläiselle täydellisen tunnepohjaiselle ihmiselle aina muistaa että se" järki" riepukin on pidettävä mukana.
Ymmärrän kyllä että välillä vaaditaan tahtoakin että pystyy rakastamaan toista ihmistä kun aallot lyö välillä vähän ristiin ja tunne on vähän kaukana hellästä rakkaudesta,niin kylla se varmaan silloin täytyy ottaa se tahto mukaan ja sanoa itselle ja toiselle että Tahdon rakastaa..
Ei ole kuin muutama viikko kun seisoin Jumalan kasvojen edessä tekemässä tätä suurta ja pyhää lupausta,kun vastasin kysymykseen Tahdotko.Olin tämän asian jo aikaisemmin rukouksin ja paasten varmistanut ja miettinyt valmiiksi että Tahdonko totuudella Rakastaa,ja kunnioittaa Puolisoani johon sitouduin.Kun tämä kysymys sitten esitettiin minulta livahti varmistettu lupaus koska sanoin sydämmeltäni että:Varmasti Tahdon!! Menihän siinä vähän vihkiänkin pasmat sekaisin ja ja itsehillintä koetukselle kun vihkiälläkin nauratti.Elikkä tahto on tärkeä myös rakkaudessa niinkuin Jumalan tahdon ja käskyjen noudattamisessa(niin tietysti)Kiva,kiitos taas sain vähän lisää ymmärrystä ja syvyyttä tähän asiaan.Kiitos!!! TAHDON oppia lisää,Terv.Helena

TOTUUS ja RAKKAUS !! kirjoitti...

Rakkaus: Rakkaus Jumalan sanaan saa iloni iloitsemaan.
kaikki 10 käskyä eheyttää iloisuuteen , kun saa rakkaudesta palvella Herraani .
myös Rakkaudesta olen ikäni saanut ajaa rekkaa.
teen työtni Rakkaudesta enkä rahasta , saan kokea elämärikkaita kokemuksia kuljetaessa asikaille tavaraa . samalla saan luoda rakkaudellista hymyilevää mieltä iloisuudestani , joka säteilee ,Jumalallista Rakkautta , ihmisiä kohtaan joita tapaan kuorman purkaessa sekä lastaessa eri paikoissa .
iloni tulee täydelliseksi kun saan kylvää sekä kertoa 3 enkelin sanomasta suuritaistelu kirjan myötä .
johdattaakseen ihmiset elämän veden lähteelle.
oi jos kylvöni joskus tuottaisi rakkaudellista hedelmää , taivaisten valtakuntaan .
joh . ilmestys 22:14 autuaita ovat jotka pesevät vaatteensa .
virvoittavin siunauksin , Ari Hyyppä.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Ari!
Kiitos lämpimistä sanoistasi! Olet ahkera kylväjä. Sinä kylvät kaikkien vetten varsille Raamatun kehotuksen mukaan. Kylvätyösi tuottaa hyvää satoa, koska Pyhä Henki kastelee kylvetyn sanan.
Sinun jaloissasi on alttiuden kengät, koska haluat aina ja kaikkialla julistaa rauhan evankeliumia.
Sanan kylväminen on arvokkainta työtä mitä voimme tehdä.

Pian tulenkin Rovaniemelle ja voimme yhdessä iloita Herrasta ja yhteisestä uskostamme!

Sinua ja Helenaa siunata tahdon!

Anonyymi kirjoitti...

"Jumala on RAKKAUS". Jumala rakasti meitä niin, että kuoli puolestamme, että me olisimme valmiit rakastaamaan lähimmäisiämme samoin, jopa antamaan henkemme ystävän puolesta.
Jeesus antaa voiman meidän rakkaudettomaan sydämmeen, jotta Hänen Hedelmänsä näkyy meissä. Omassa voimassamme saamme vain tuhoa aikaan suhteessa lähimmäisiin, mutta rakkauden olemus meissä, eli Jeesus Kristus on ainoa todellisen rakkauden lähde.
Jumalan Pyhä Sana opastaa ja vahvistaa meitä uskossa ja täyttää Jumalan rakkaudella sydämemme. Tässä kilvoituksen paikka meille vajavaisille, kompasteleville armosta osallisille Jumalan lapsille. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Raija, hyvästä sanasta, jonka olit kirjoittanut varhaisempaan kommenttiin. Kirjoituksia voi siis kommentoida milloin tahansa, vaikkapa vuoden päästä.