maanantai 1. tammikuuta 2018

Oikean paimenen johdolla pääsemme voittajina perille!

"Kaikki kedon ja metsän eläimet, tulkaa syömään. Israelin vartijat ovat kaikki sokeita, eivät he mitään käsitä. He ovat kaikki mykkiä koiria, jotka eivät osaa haukkua. He uneksivat, makailevat ja nukkuvat mielellään. Kuitenkin näillä koirilla on vimmainen nälkä, ei niitä mikään tyydytä. Ja tällaisia ovat paimenet! Eivät he mitään kykene ymmärtämään. He ovat kaikki kääntyneet omille teilleen ja etsivät kukin omaa voittoaan, joka ikinen. "Tulkaa", he sanovat, "minä hankin viiniä, ryypätään väkevää juomaa. Olkoon huominen päivä tämän päivän kaltainen, verrattoman ihana."". (Jes. 56:9-12.)

Vartija, joka uneksii tai haaveilee vartiovuorollaan, tekee kohtalokkaan virheen. Vihollinen voi juuri sillä hetkellä yllättää. Uneksimisen ja haaveilun seuraava vaihe on makuuasento. Vartiointi tässä asennossa ei onnistu ensinkään. Nukkuminen vartiopaikalla on jo rangaistava rikos. Ne vartijat, jotka "uneksivat, makailevat ja nukkuvat mielellään", eivät sovi vartijan tehtävään. Koiria koulutetaan vartijoiksi, mutta mykästä koirasta ei ole tähän tehtävään.

"Haureus ja viini, rypäleen mehu, vievät järjen. Minun kansani kysyy neuvoa puultaan, ja puinen sauva sille vastaa. Haureuden henki on sen eksyttänyt, haureudessaan se on luopunut Jumalastaan." (Hoos. 4:11,12.)

Jumalan sanasta luopuminen on Jumalasta luopumista. Jumalan käskyjen vaihtaminen ihmiskäskyihin tekee vartijoista sokeita. Sokeat eksyvät omille teilleen etsimään omaa voittoaan ja elämään hengellisen haureuden lumoissa. Ilmestyskirja kuvaa lopun aikana muodostuvaa suurta Babylonia vaarallisena paikkana asua.

"Siitä on tullut riivaajien asuinpaikka ja kaikkien saastaisten henkien tyyssija, kaikkien saastaisten lintujen ja kaikkien saastaisten ja vihattavien petojen pesäpaikka. Sillä hänen haureutensa vihan viiniä ovat kaikki kansat juoneet, maan kuninkaat ovat harjoittaneet haureutta hänen kanssaan, ja maan kauppiaat ovat rikastuneet hänen ylellisyytensä runsaudesta." (Ilm. 18:2,3.)

Näin vaarallisesta paikasta on lähdettävä kiireesti pois ja etsittävä turvapaikka Jeesuksen luota. Jeesus on Hyvä Paimen ja hänen luonaan meillä on ikuinen turva ja suoja pahaa vastaan. Kun tulemme Jeesuksen luokse, huomaamme, että hänen luokseen ovat tulleet kaikki jotka ovat pitäneet uskon Jeesukseen ja hänen käskynsä. Tänään on vuoden ensimmäinen päivä! Jos kuljemme oikean paimenen johdossa, niin selviämme voittajina perille asti!

Ei kommentteja: