sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Herrassa on pelastus!

Monet Daavidin kokemuksista esikuvaavat Jeesuksen kokemuksia. Psalmissa 3 kuvataan sellaisia kokemuksia. Daavid saa kokea hylkäämisestä johtuvan ahdistuksen kuten Jeesuskin, jäädessään yksin vihollisten käsiin. Daavid joutui pakenemaan oman poikansa Absalomin vallankaappauksen vuoksi. 2. Sam. 15-luvussa kerrotaan Absalomin salaliitosta isäänsä vastaan. "Salaliitosta tuli vahva, ja yhä enemmän kansaa meni Absalomin puolelle" (2. Sam. 15:12). "Herra, kuinka paljon minulla onkaan ahdistajia! Monet nousevat minua vastaan. Monet sanovat minusta: "Ei ole hänellä pelastusta Jumalassa" (Ps. 3:2,3). Vihollisten paljouden tähden ahdistus syvenee syvenemistään. Inhimillisesti katsoen ahdistetulla ei näytä olevan mitään toivoa pelastuksesta. Daavidin lankeemukset ja hänen syntinsä lisäävät hänen tuskaansa. Vihollinen pääsee niskan päälle. Alennustilaan joutunut Daavid ei voi puolustaa itseään millään tavoin. Ainoa vaihtoehto pelastumiselle näyttää olevan pakeneminen vihollisjoukkoja. Daavidin sotataidoista ja suojavarustuksista ei ole nyt apua. Niihin ei voi turvata. "Mutta sinä, Herra, olet minun suojakilpeni. Sinä olet kunniani, sinä nostat minun pääni pystyyn" (Ps.3:4). Viholliset ovat nostaneet sotahuudon Daavidia vastaan. Raskainta siinä on se, että Daavidin oma rakas Absalom-poika on kapinan johtaja. Ihmiselämässä raskainta kestettävää on läheisten vaino. "Ääneen minä huudan Herraa, ja hän vastaa minulle pyhältä vuoreltaan" (Ps. 3:5). Tämä huuto oli myös Jeesuksen huulilla Getsemanessa, kun koko maailman synnit painoivat raskaina hänen päällään ja "pahain parvi saartoi hänet". Jumala kuulee aina ahdistetun rukouksen ja siinä on meidän turvamme. Uskova ei huuda turhaan. Hän saa vastauksen Jumalan pyhältä vuorelta. Pelastusvarmuus Kristukessa karkoittaa pelon ja tuo rauhan ja levon sielulle. "Minä käyn levolle ja nukun; minä herään, sillä Herra tukee minua. En pelkää kymmentuhantista kansanjoukkoa, joka asettuu minua piirittämään" (Ps. 3:6,7). "Nouse, Herra! Pelasta minut, Jumalani! Sinä lyöt kaikkia vihollisiani poskelle, sinä murskaat jumalattomien hampaat. Herrassa on pelastus. Sinun siunauksesi on kansasi yllä" (Ps. 3:8,9). Jumalattomien hampaiden murskaaminen tekee vihollisista hampaattomia. Ne eivät voi raadella Jumalaan uskovia eikä tuhota heitä. On turvallista ja rohkaisevaa tietää, että Herrassa on pelastus, kun huudamme hänen puoleensa. "Huuda minua avuksi ahdistuksen päivänä. Minä vapautan sinut, ja sinä olet kunnioittava minua" (Ps. 50:15). Näin kävi Daavidille ja Jeesukselle! Näin on käynyt kaikille Jumalan omille, kun he ovat turvautuneet Herraan! Näin käy myös meille ja tuleville sukupolville maailman loppuun asti, sillä Herrassa on pelastus!

lauantai 22. kesäkuuta 2024

Voideltu tarkoittaa Kristusta!

Ensimmäinen ja toinen psalmi ovat kuin esipuhe koko psalmien kirjaan. Ensimmäisessä kuvataan kahdenlaisia ihmisiä ja toisessa psalmissa kuvataan Herraa ja hänen Voideltuaan, Jeesusta Kristusta. Kansakuntien johtajat ja heidän kannattajansa ovat kautta historian aina syntiinlakeemuksesta asti nousseet raivoisaan vastarintaan Herraa ja hänen Voideltuaan vastaan. Tästä vastarinnasta ei ole mitään hyötyä kenellekään. Kukaan ei voita maailmankaikkeuden hyvää ja rakastavaa johtajaa, jonka hallituksen kaksi vahvaa kivijalkaa ovat armo ja totuus. Luominen ja Lunastaminen ovat täydellisiä Jumalan tekoja. Niissä tulee esille Jumalan luonne, joka on täydellinen rakkaudessa, viisaudessa, armossa ja totuudessa. Voi, miten ihanaa on elää Jumalan valtakunnassa tässä ajassa ja kerran kirkkaudessa.

Lavea ja kaita tie

Lavealla tiellä kulkevat ovat kuunnelleet jumalattomien neuvoja, jotka ovat peräisin paholaiselta. Kaidalla tiellä kulkevat ovat mieltyneet Herran opetukseen ja tutkivat näitä opetuksia päivin ja öin. Kuuliaisuuden hedelmä on Hengen hedelmä. Tämä hedelmä kypsyy lisäääntyvän Jumalan tuntemisen myötä. Elävä kristitty on kuin hedelmällinen ja lakastumaton puu. Hedelmien lisäksi puun lehdetkin ovat raikkaita ja virkistäviä. Jumalattomia kuvataan psalmissa yksi akanoiksi, joita tuuli lennättää sinne tänne. Niistä ei ole mitään hyötyä. Jumalaton on kuin kuiva puu, jonka juurella on kirves odottamassa sen kaatamista. Kuivan puun polttaminen kuvaa sille langetettua tuomiota. Lavean tien kulkijat päätyvät tuhoon. Heidät polttaa se päivä, joka on tulossa. Tästä tulesta ei selviä elossa kukaan, joka sinne joutuu. Kaidalla tiellä kulkevat saavat tukea Jumalan seurakunnassa Jeesukselta, jolla on iankaikkisen elämän sanoja. Heidät johdatetaan vihreille niityille ja virkistävien vesien äärelle. Puutarhaan, jossa on lepo ja rauha ja ehtymätön ilo. Tänään meillä on mahdollisuus valita Jeesus, joka on tie, totuus ja elämä.