sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tulta, tarinoita ja voimakkaita tunteita!

Toinen leiripäivä oli sapatti ja päivän teema: "Löydä uskon näkymätön maailma!" Tähän päivään astuimme päivänavauksen kautta. Näkymätön uskon maailma on todellisempi kuin näkyvä maailma, koska näkyvä on katoavainen, mutta meille, nyt näkymätön maailma, on ikuinen Jumalan maailma. Se ei ole utopiaa, vaan todellinen ja konkreettinen, jossa persoonat tulevat kommunikoimaan toistensa kanssa. Aamulla salkoon nostettu lippukin kertoi näkymättömän maailman todellisuudesta. Lippu liehuu näkymättömän tuulen voimasta. Tuuli on Pyhän Hengen vertauskuva. Profetioissa sillä kuvataan sotia ja taisteluita.

Jumalanpalveluksen siunaukset rohkaisivat meitä koko päivän. Iltapäivällä hyppäsimme maastopyörien selkään ja lähdimme luontoretkelle. Hirsiniemen maisemia oli ilo katsella. Pysähtyminen kahdella laavulla teki matkasta rauhallisen ja kiireettömän. Pienet sadekuurot tulivat aina silloin, kun olimme laavulla sateelta suojassa. Koin tämänkin seikan Jumalan johdatuksena ja siunauksena. Molemmilla laavuilla sytytin tulentekopaikkaan tulen. Elävää tulta on mukava katsella. Kaupunkilaisille se ei ole kovin tuttu näky. Päätepysäkillä, metsähallituksen rakentamalla kodalla, söimme päivällisen ja kerroimme tarinoita. Tarinat liittyivät omakohtaisiin ja toisten kokemiin enkelikokemuksiin. Pyöräilyä kertyi päivän aikana melkein 25 km. Illalla katsoimme "Tyttö ja villivarsa" -nimisen elokuvan. Saimme ihailla mahtavia vuoristomaisemia ja seurata vaikuttavaa kasvutarinaa. Villihevosen kesyttäminen vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä. Elokuvan päähenkilöt esittivät roolinsa todella taitavasti ja koskettavasti. Ratsutilan elämä ei ollut huolista vapaata. Taistelua käytiin monella eri tavalla sekä ulkoisesti että sisäisesti sydämessä. Kyllä siinä nuorilta ja vanhemmilta tuli väkisinkin tippa silmään, jos tarinaan keskittyi tunteella. Toinen leiripäivä sisälsi tulta, tarinoita ja voimakkaita tunteita! Haavereilta vältyttiin, kiitos Herran varjeluksen!

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Kirjoitan tänne kommenttiin tarkempia tietoja katsomastamme elokuvasta.
Tyttö ja villivarsa, uskalla unelmoida. "Loistava elokuva ... Täydelliset näyttelijävalinnat" - Todd McCarthy, Variety

Mahtaviin vuoristomaisemiin sijoittuvaa, innoittavaa kasvutarinaa tähdittää upea näyttelijäkaarti, jonka johtotähtinä nähdään kantritähti Tim McGraw, Maria Bello ja Alison Lohman. Itsepäinen 16-vuotias Katy Mc Laughlin (Lohman) unelmoi vain pääsevänsä töihin perheen vuoriston kupeessa sijaitsevalle hevostilalle, mutta hänen isänsä (McGraw) on päättänyt lähettää tytön sisäoppilaitokseen. Kun Katy löytää kukkuloilta villin mustangin, hän päättää kesyttää hevosen ja näyttää olevansa pätevä hoitamaan tulevaisuudessa vaikeuksista kärsivää tilaa. Kohtalon oikkujen iskiessä perheen on rutistettava irti kaikki voimansa ja rakkautensa pitääkseen toivoa yllä eeppisessä, lämminhenkisessä tarinassa, jota koko perhe rakastaa.