perjantai 27. heinäkuuta 2012

Salaisuudet paljastuvat aikanaan!

Eilisen kolarin jälkeen mieli voisi olla apea, mutta kumma kyllä, en ole yhtään surullinen asian johdosta. Jos allani olisi ollut uusi punainen ferrari, niin silloin tilanne olisi voinut olla toinen. Vanhat autot ovat siitä hyviä, että niiden särkyminen ei aiheuta liian suurta stressiä. Uskon, että kaikki järjestyy hyvin aikanaan. Minulla on käytössä nyt entinen Mazda 626, joka on ollut lainassa Suvilla ja Tonilla. Siihenkin tuli kyllä pieni ongelma tänään. Jäähdytysneste ja vesi olivat päässeet vähentymään, joten "keittäminen" oli lähellä. Kiitos Ari, kun huomasit vian tarpeeksi ajoissa ja laitoit vettä jäähdyttimeen ja moottorin lämpötila saatiin taas normaaliksi.

Olen saanut kuulla kolmen viimeisen päivän aikana viisi suurta ja merkittävää iloista uutista, joista sydämeni riemuitsee hyvin paljon. Herra johtaa asioitaan ihmeellisellä tavalla. En voi kertoa niistä tämän enempää. Jätän teidät pohtimaan ja arvailemaan mielessänne, että mihin ne liittyvät? Ne tulevat kyllä esille tämän blogin sivuilla, kun ne tapahtuvat, joten seuratkaa tarkasti kaikkia kirjoituksia, myös kommentteja. Voin kertoa niistä myös kommenttien yhteydessä.

Kun kirkon keittiö purettiin 25.7., niin keittiön kätköstä löytyi pieni tärkeä dogumentti, jonka Reiman kanssa piilotimme sinne. Kerroin Teuvolle etukäteen paikan, jossa kätkö oli. Sieltä se sitten löytyi. Sen verran muistin väärin, että kätkössä ei ollutkaan Raamattu vaan Tie Kristuksen luo -kirja. Kirjan sivulla oli teksti: "Tämän kirkon kulmakivi on Jeesus Kristus Jumalan Poika. Kuusamossa 5.5.1996. Herran veljet Paavo Hautala ja Reima Uutela". Teuvo kysyi minulta, että muistanko tämän hetken, kun laitoitte kirjan kätköön? Kyllä muistan, vaikka siitä on aikaa jo 16 vuotta. Meidän oli tarkoitus laittaa myös päivän lehti samaan kätköön, mutta sellaista meillä ei ollut saatavana juuri tuolla hetkellä. Sanoin Teuvolle, että laitamme tämän saman kirjan kätköön uudelleen, kun Karpalon keittiön "peruskivi" lasketaan ja keittiö valmistuu siihen vaiheeseen, että kätkemisen voi toteuttaa. Seurakuntamme ja sen toiminnan kulmakivi ei muutu. Lisäämme kirjaan sitten niiden nimet, jotka ovat silloin työtä tekemässä.

2 kommenttia:

Paavo Hautala kirjoitti...

Tänään paljastui osa salaisuuksista. Saimme liittää tänään kaksi entistä jäsentä seurakuntaamme uudelleen. Katariina ja Vili halusivat liittyä Kuusamon adventtiseurakuntaan. Viikon päästä saamme joukkoomme jälleen kaksi uutta jäsentä muuttokirjeiden kautta. Sain iloisen viestin Kallioniemen Raamattuleiriltä. Tänään siellä kastettiin ensimmäinen Terveysprojekti Karpaloon osallistunut veli Kiuruvedeltä. Arto oli mukana ensimmäisellä ja toisella kurssilla. Toisella kurssilla hän piti hyvän esitelmän liikunnasta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Laitettiin se kirja, joka oli piilotettuna vanhan keittiön rakenteissa, uudelleen piiloon Karpalon pikkusalin paneliseinän taakse, sille kohdalle josta oli aikaisemmin oviaukko viereiseen liikehuoneistoon.

En tiedä, että joko sinulle on selvinnyt ne muut salaisuudet, joihin kirjoituksessani viittaan? Kerron ne tässä, koska ehkä vain harvat tulevat lukemaan näin kaukaisia kommentteja ja salaisuudet pysyvät salaisuuksina, kunnes ne ovat julkisia yleisesti.

Salaisuudet: Terho ja Sini odottavat toista lastaan. Laskettu aika on maaliskuun lopussa 2013. Suvi ja Toni odottavat kolmatta lastaan. Suvin laskettu aika on heinäkuu 2013. Eräässä runossani sana: "viisi" viittasi lastenlapsiimme, joita on sitten viisi. En tiedä huomasitko tämän?