lauantai 2. helmikuuta 2013

Jumalan kuvaksi

Jumalan kuvaan liittyviä asioita:
- Jumalalla on aina ylin valta hallita luotujaan. Ihmiselle, joka on Jumalan kuva, annettiin valta hallita ja varjella tätä luomakuntaa ja pitää siitä hyvää huolta. Valitettavasti olemme epäonnistuneet tehtävässämme hyvin pahoin. Ahneuden ja itsekkyyden tähden maa on turmeltunut ja saastunut. Kaikki joudumme kärsimään synnin seurauksista. Kieltämällä ja unohtamalla Jumalan emme kanna teoistamme vastuuta. Kehitysoppiin ja sattumaan uskominen kadottavat sydämestämme vastuullisuuden periaatteet ja ihmisestä kasvaa itsekäs hyväksikäyttäjä, joka ei kanna teoistaan vastuuta Jumalalle. Tuomion hetki on kuitenkin jo tullut!
- Jumaluuteen kuuluu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen suhde. Jumalan kuvaan kuuluu miehen ja naisen välinen suhde. Suhteen  muodostumisen alku on kontaktissa. Jumala ja ihminen ottavat toisiinsa kontakteja ja aloittavat näin suhteiden muodostamisen. Suhdetta pidetään yllä kommunikoimalla toistemme kanssa. Pienikin kontakti on tärkeä. Ateriayhteys on jo läheisyyttä. Jumala haluaa tulla meitä niin lähelle, että ateriayhteys on mahdollista.
- "Kaikkiin suhteisiin liittyy vastuu, joka merkitsee moraalia". Moraali erottaa ihmiset eläimistä. Eläimillä ei ole moraalista omaatuntoa, kuten ihmisillä on.
- Jumalan kuvalle on annettu luovia kykyjä, ajatella, suunnitella ja toteuttaa suunnitelmiaan.
Mm. näitä ajatuksia pohdimme tänään raamatuntutkistelun aikana, jonka aiheena on: "Luominen ja moraali". Tervetuloa mukaan tutkimaan tätä aihetta ja keskustelemaan siitä.

2 kommenttia:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Kiitos Paano Sapatin tutkiskelun sekä läksyn pitämisestä.
- Se Oli siunattu hetki. Saimme kaikki kokea Iloa kun sana avautui sydämmiimme. Jonka Jumalan vuodattama Pyhä Henki sai jokaista kuuluaa koskettaa.

Minulle on tullut hyvin tärkeäksi tulla Sapattisin Herran sanan ääreen, hiljentymään ja rukoilemaan.

Saakoon Sapatti tulla jokaiselle luodulle tärkeäksi.

Jumalan rauha laakeutukoon meidän jokaisen ylle.

siunaten: Ari Hyyppä

Paavo Hautala kirjoitti...

Huomaan, että olet tarkkaavainen kuulija, teet muistiinpanoja ja jaat oppimaasi eteenpäin. Kun elävä vesi virtaa meihin ja meistä ulos, niin uusi virvoitus kostuttaa sydämen puutarhan ja saa sen "kukoistamaan". Hyvä, kun Pirkko lähtee kanssasi kirkkoon. Siunausta teille molemmille!