keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Enditnow: Adventistit sanovat Ei naisiin kohdistuvalle väkivallalle

Maailmanlaajuinen Adventtikirkko on aloittanut massiivisen kampanjan naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan kaikkialla maailmassa. Suomi on väkivaltatilastoissa erittäin surullisessa tilassa. Suomessa yli 40 % naisista kokee elämänsä aikana väkivaltaa.

Enditnow on rohkein kampanja mitä maailmanlaajuinen Adventtikirkko on koskaan käynnistänyt taistellakseen naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan kaikkialla maailmassa. Kampanja on käynnistetty ADRA:n (kehitysyhteistyöjärjestömme) ja Adventtikirkon naistyön toimesta. Kutsumme kaikkia suomalaisia sanomaan Ei naisiin kohdistuvalle väkivallalle. Keräämme nimiä vetoomukseen, jonka lähetämme YK:n pääsihteerille, Suomen presidentille ja hallitukselle. Järjestämme enditnow marssin kesäjuhliemme yhteydessä 29.5.2010 Jyväskylässä.

Vaikka tiedämme Raamatun profeetallisen sanan tuntien, että lopun aikana väkivalta lisääntyy, me emme voi kirkkona ja vastuunkantajina katsoa vierestä. Vaikenemalla me hyväksymme väärinkäytökset. Meidän tulee toimia ja siksi kutsumme jokaisen jäsenen, ystävän ja yhteistyökumppanin toimimaan kanssamme yhdessä.

Jumala on antanut meille vastuun lähimmäisistämme. Ympärillämme on paljon eksyneitä lampaita ja hukkuvia sieluja - he ovat sekä miehiä että naisia. Jokainen ihminen on yhtä arvokas meille. Jeesus sanoi sen näin:

"Jos jollakin teistä on sata lammasta ja yksi niistä katoaa autiomaahan, niin totta kai hän jättää ne yhdeksänkymmentäyhdeksän, lähtee sen kadonneen perään ja etsii, kunnes löytää sen. Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: 'Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.' (Joh. 15:4-6.)

Käynnistimme enditnow -kampanjan sunnuntaina 7.3.2010 Helsingissä Valkoisessa salissa "Luota rohkeasti" -kampanjan yhteydessä. Nyt on kaikkien seurakuntiemme vuoro järjestää teemapäivä omassa seurakunnassa tämän aiheen ympärille tämän vuoden aikana.

Näin kirjoittaa Suomen Adventtikirkon johtaja, Atte Helminen, 8.3.2010 päivätyssä saatekirjeessään.

Sain materiaalin käsiini tänään ja innostuin asiasta. Järjestämme seurakunnassamme enditnow -tilaisuuden, josta ilmoitamme paikallisessa lehdessä. Tilaamme suuren panderollin, joka kiertää Suomessa vuoden 2010 aikana.

Meillä on jo nyt VETOOMUS -kirje ja vetoomuskirjeen allekirjoituslomakkeita, joihin voitte tulla kirjoittamaan nimenne kirkossamme, Kuusamon Adventtikirkko, Kitkantie 37. Asetamme vetoomuskirjeen ja sen allekirjoituslomakkeen esille pitkäperjantaina 2.4.2010. Meillä on pitkäperjantaina Ristin juhla klo 18.30. Olette silloin lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen. Voitte samalla lukea vetoomuskirjeen ja jos haluatte olla mukana maailmalaajuisessa kampanjassa naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamisessa, niin voitte allekirjoittaa ko. asiaa koskevan vetoomuksen.
Kirjoitan oman nimeni tähän vetoomukseen ensimmäisenä. Haastan kaikki Kuusamon ja lähikuntien miehet ja pojat ja myös naiset ja tytöt allekirjoittamaan tämän vetoomuksen. Toivottavasti saamme mukaan paljon ihmisiä tähän kampanjaan. Sitoutuminen hyvän asian puolesta tulee siunaamaan koko maailmaa. Siunaus alkaa yhdestä kodista ja leviää sitten yhä laajemmalle ja laajemmalle. Yhteistyössä on voimaa! Väkivallaton maailma alkaa Sinun "maailmastasi", Sinun kodistasi!

Ei kommentteja: