sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Ilmestyskirjan näyt avaavat silmämme näkemään sekä hyvän että pahan!

Psalmien kirjaa käytetään yleisesti hartauskirjana. Psalmit sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Olen blogillani kirjoittanut hengellistä sanomaa lähes kaikista psalmeista. Tarkoitukseni on kirjoittaa jokaisesta psalmista joitakin ajatuksia.

Tänään aamulenkilläni minulle tuli mieleen kirjoittaa nettiseurakunnalleni välähdyksiä "kuvaraamatusta". Tämä ei tarkoita sitä, että kirjoituksieni lähteenä käyttäisin perinnöksi saamaani isoa kuvitettua perheraamattua tai lapsille kirjoitettua kuvaraamattua, vaan aivan tavallista kirkkoraamattua, joka löytyy varmasti kaikkien kotien kirjahyllystä tai yöpöydältä ja jossa ei ole yhtään piirros- tai valokuvaa. Ajatus kuvaraamatusta tuli mieleen sen Raamatun kirjan kirjoitustyylistä ja sanoman sisällöstä, josta aion kirjoittaa.

Haluan avata kanssanne Ilmestyskirjan. Ilmestyskirja on täynnä kuvia. Kirjan ensimmäisessä jakeessa on kaksi sanaa, jotka kertovat paljon Ilmestyskirjan synnystä ja sen teksteistä. Nuo sanat ovat: "ilmestys ('apokalypsis', tarkoittaa verhon poistamista, paljastamista) ja näyttääkseen". Näkö- ja kuuloaistien kautta ihminen ottaa vastaan tietoa kaikkein parhaiten. Tänäkin päivänä tiedottamiseen ja tietojen, ja sanomien jakamiseen käytetään paljon kuvia, logoja, merkkejä, sanoja ja puhetta. Ilmestyskirja on kuin näytelmäkirjailijan käsikirjoitus, jossa on kuvattu koko universumia koskettava "Suuri taistelu" -niminen näytelmä. Tässä visuaalisesti esitetyssä näytelmässä on seitsemän kohtausta. Kohtaukset eivät ole kuin mykkäfilmin esitykset, vaan niissä on monenlaista ääntä. Päärooleissa ovat: Kristus, Saatana ja Jumalan kansa. Näytelmän "valaistus" tulee pyhäköstä, verhot on siirretty sivuun ja totuus on paljastettu.

Ilmestyskirja ei ole syntynyt ihmisestä, vaan Jumalasta. Korkein, joka hallitsee koko maailmankaikkeutta, on nähnyt hyväksi antaa meille Kristukselle annetun näyn, joka valaisee ymmärryksemme näkemään Jumalan rakkauden ja armon sekä synnin, vanhurskauden ja tuomion. Tämä kirja avaa meidän silmämme näkemään sekä hyvän että pahan. Näin meille luvattiin jo paratiisissa. Ilmestyskirjan jumalallinen alkuperä tekee kirjasta luotettavan ja tärkeän.

"Autuas, se joka tämän toisille lukee, autuaat ne, jotka kuulevat nämä ennussanat ja ottavat varteen sen, mitä tähän kirjaan on kirjoitettu, sillä hetki on lähellä." (Ilm. 1:3.) "näyttääkseen ---, mitä pian on tapahtuva" (Ilm. 1:1.)

"Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!" (Ilm. 1:3 VKR.)

Tässä on yksi seitsemästä Ilmestyskirjan autuuslupauksesta. Lukeminen, kuuleminen ja vaarinottaminen tuovat autuuden. Lukeminen ja kuuleminen eivät yksin riitä. Autuus saa täyttymyksensä vaarin ottamisen seurauksena.

Sanat: "mitä pian on tapahtuva." ja "hetki on lähellä" korostavat Ilmestyskirjan sanoman tärkeyttä ja ajankohtaisuutta juuri meille! Sinulle ja, minulle!

1 kommentti:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Kiitos Jumalalle Ilmestyskirjan suurenmoisesta näystä lopunaikaa koskevista rofetioista.
Ilmestyskirjaa lukiessani koen suuren ilon, iloni säteilee Rakkaudesta Jeesukseen. On Suurenmoinen ilo kuulla sekä nähdä Ilmestyskirjan vakavat varoitukset. Keskeisin sanomalle on Ilm.14:7 joka koostuu ikuisesta evankeljumista.
Kiitos kun kuulet sanoman. Ja kiitos kun otan sanoman vakavasti vastaan.
Siunaus kuuluu juuri sinulle. Ari Hyyppä.