perjantai 24. elokuuta 2012

Kirje Laodikean seurakunnalle avaa silmät, korvat ja sydämen!

Ilm. 3:14-22. Laodikean nimen merkitys on: kansan tuomio tai vanhurskas kansa.
Laodikean seurakunnalle lähetetyn kirjeen sanoma koskee erityisellä tavalla meidän ajan kristillisyyttä, lopun ajan seurakuntaa. Laodikea on ainoa seitsemästä seurakunnasta, joka ei saa yhtään kiitosta. Tämä ei kuitenkaan merkitse sitä, että Herra olisi meidät hyljännyt. Hän nuhtelee meitä vakavasti ja neuvoo mitä meidän tulisi tehdä voittaaksemme heikkoutemme ja parantuaksemme hengellisestä sairaudestamme. Laodikean seurakunnalla on paljon tietoa ja valoa, mutta siltä puuttuu nöyryyttä ja rakkautta. Laodikealaisen pitäsi ottaa oppia Filadelfian seurakunnalta, jolla oli paljon veljesrakkautta. Huolestuttavaa on se, ettei laodikealainen tunne omaa hengellistä tilaansa. Penseys ja tietämättömyys tekevät laodikealaisesta hengellisesti sokean.

"Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä kuuma. Kunpa olisitkin joko kylmä tai kuuma! Mutta sinä olet haalea, et kuuma etkä kylmä, ja siksi minä oksennan sinut suustani. "Sinä kerskut, että olet rikas, entistäkin varakkaampi, etkä tarvitse enää mitään. Et tajua, mikä todella olet: surkea ja säälittävä, köyhä, sokea ja alaston." (Ilm. 3:15-17.)

Tämä todistus tulee uskolliselta ja luotettavalta todistajalta, johon ei voi muuta sanoa kuin Aamen! Jumalan luomakunnan alku tietää myös lopun. Suuri tietomäärä ja rikkaus sokaisevat ja tekevät ihmisestä hyvin helposti ylpeän kerskailijan, joka korottaa itseään, aliarvioi, väheksyy, tuomitsee ja alistaa toisia. Tämä pitää paikkansa myös hengellisessä mielessä. Laodikealainen sairastaa luulotautia. Hän luulee, että kaikki on ok., mutta ei tiedä, että hän tarvitsee kipeästi apua. Luotettavan todistajan lausumien sanojen: kylmä, kuuma ja haalea tekstiyhteys on teot. Kun menemme syvemmälle, tekojen lähteeseen, niin tulemme sydämeen, josta elämä lähtee. Korostus ei ole nyt teoissa, vaan suhteessa. Laodikealaisen ongelma on suhteessa. Laodikealaisen suhde Kristukseen ei ole kylmä eikä kuuma vaan haalea. Suhde on väljähtynyt, koska Jeesus seisoo sydämen ovella, eikä istu sydämen valtaistuimella. Tämä tilanne on Jeesuksen kannalta pahin mahdollinen eli oksettava. On järkyttävää ajatella, että aiheutamme Jeesukselle "oksetustaudin"! Mikä parantaisi tilanteen eli suhteemme Jeesuksen kanssa terveeksi?

"Annan sinulle neuvon: osta minulta tulessa puhdistettua kultaa, niin tulet rikkaaksi, osta valkoiset vaatteet ja pue ne yllesi, niin häpeällinen alastomuutesi peittyy, osta silmävoidetta ja voitele silmäsi, niin näet." (Ilm. 3:18.)

Tulessa puhdistetulla kullalla tarkoitetaan rakkauden kautta vaikuttavaa uskoa. Uskon kulta on todellista rikkautta, jota ilman kukaan ei voi olla otollinen, Jumalalle. Valkoiset vaatteet kuvaavat Jeesuksen vanhurskauden viittaa, joka puetaan kaikkien niiden päälle, jotka ottavat Jeesuksen sydämeensä Vapahtajana ja Herrana. Saamme tämän lahjan Jeesukselta armosta, uskon kautta. Kukaan ihminen ei voi tehdä mitään tämän puvun hyväksi. Siinä ei ole yhtään meidän kutomaa rihmaa. Hyvät tekomme eivät tuo ansioita Jumalan edessä. Kaikki ovat samassa asemassa. Silmävoide parantaa hengellisen sokeuden. Pyhä Henki on tämä silmävoide, joka avaa silmämme ja ymmärryksemme näkemään Kristuksen ja sen kuinka paljon tarvitsemme häntä. Ilman Kristusta emme voi mitään tehdä, emme edes parannusta.

Ovatko Jeesuksen neuvot liian vaikeita toteuttaa? Eivät ole, koska apu on lähellä, ovellamme! Se on rukouksen matkan päässä!

"Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän. "Sen, joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittoni jälkeen asettunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen." (Ilm. 3:20,21.)

Jeesuksella on tulessa puhdistettu kulta, valkoiset vaatteet ja silmävoide tuliaislahjana meille. Saamme ne häneltä, kun avaamme hänelle oven, kutsumme hänet sisään ja otamme lahjan vastaan. Hän itse on tuo lahja!
Laodikealainen parantuu sairaudestaan heti, kun hän avaa sydämensä oven ja kutsuu Jeesuksen sydämeensä ja luovuttaa sydämen valtaistuimen hänelle kokonaan. Jeesuksen pitää saada istua sydämemme valtaistuimella tässä ajassa ennen kuin me voimme istua hänen valtaistuimellaan taivaassa. Jos emme ole aterioineet Jeesuksen kanssa tässä ajassa, niin emme tule aterioimaan hänen kanssaan taivaassakaan.

Valtaistuimella istuminen ja aterioiminen vievät ajatuksemme Uuteen Jerusalemiin, jossa saamme pian nauttia Karitsan hääateriaa yhdessä Kristuksen, enkelien ja toinen toistemme kanssa. Nyt meillä on etuoikeus avata sydämemme ovi ja kutsua Jeesus elämäämme. Hän haluaa aterioida kanssamme jo nyt! Kristuksessa emme ole surkeita, säälittäviä, köyhiä, sokeita emmekä alastomia! Hänessä olemme voittajia!

"Jolla on korvat, se kuulkoon, mitä Henki sanoo seurakunnille." (Ilm. 3:22.)

Ei kommentteja: