perjantai 1. kesäkuuta 2012

"Hänkö viivyttäisi apuaan"?

"Hänkö viivyttäisi apuaan"? (Luuk. 18:7.) Tuntuuko sinusta, että apu, jota tarvitset tällä hetkellä, viipyy? Jumalan apu on paras apu ja saamme sen varmasti juuri oikealla hetkellä, kun uskomme ja luotamme häneen. Jumalaan turvautuva ihminen ei jää pulaan, vaikka elämän tilanne näyttäisi kuinka huonolta tahansa. Mitä apua sinä tänään tarvitsisit kaikkein eniten? Tarvitsisitko esimerkiksi enemmän uskoa? Opetuslasten pyyntö Herralle: "Anna meille vahvempi usko!" (Luuk. 17:5), liittyi tilanteeseen, jossa Jeesus kehotti seuraajiaan antamaan lähimmäisilleen anteeksi, kun he ovat meitä vastaan rikkoneet. Usein käy niin, että suurimmat vaikeudet elämässä koetaan ihmissuhteissa ja menetyksissä. Elämä ei suju hyvin, jos lähimmäinen on kuin piikki lihassamme tai häntä ei ole enää olemassa rinnallamme tukemassa meitä. Tämän piikin voi poistaa vain anteeksianto ja tilanteen hyväksyminen ja olosuhteisiin sopeutuminen. Anteeksiantaminen on jumalallista. Se vapauttaa energiaa elämiseen enemmän kuin atomivoimala. Anteeksiantaminen lähtee rakkaudesta, niin kuin Poika lähtee Isästä. Mitä enemmän sydämeesi vuodatetaan Jumalan rakkautta sitä armollisemman sydämen saat. Tuomion, vihan ja koston henki ei voi asua samassa talossa kuin rakkaus. Jos meillä olisi uskoa ja rakkautta "edes sinapinsiemen verran", niin moni asia muuttuisi paljon paremmaksi. Elämässä olisi paljon enemmän iloa ja rauhaa ja arkiset työtkin sujuisivat jouhevammin. Masentunut, ahdistunut ja pahan voimilla sidottu sielu ei voi hyvin. Kaikki energia menee itsensä koossa pitämiseen ja siihenkään se ei tahdo riittää, vaan ihminen murtuu, sairastuu ja voi joutua jopa petipotilaaksi. Pahimmassa tapauksessa saattaa kuoleman portit piirtyä sisäisen ihmisen näkökenttään. "Hänkö viivyttäisi apuaan"?: kysymys liittyi Jeesuksen kuvaukseen leskestä ja väärämielisestä tuomarista. Jumala ei ole väärämielisen tuomarin kaltainen, joka auttaa meitä vastahakoisesti. Vertauksen opetus keskittyy lannistumattoman rukouksen siunaukseen. Meidän tulee aina rukoilla, koskaan lannistumatta. Jos odotat edelleen apua, rohkaiskoon sinua tämän päivän sana. Jumala ei viivytä apuaan. Jos se viipyy, niin odota sitä. Jumalalla on omat suunnitelmansa sinua varten ja ne ovat hyviä suunnitelmia!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Eilen tunsin, että pitää pyytää uskonvahvistusta muutamissa asioissa, ja kohotin pyyntöni kynttilän liekin palaessa, kuin vertauskuvana puhtaasti palavasta sydämestä Jumalan rakkautta kohtaan. Asuntoni ei ole ollut täysin rauhallinen pariin iltaan ja yöhön ja sekin vaivasi minua. Tiesin, että itsekin voi pyytää Herraa siunaamaan asunto ja niinpä kuljin jokaisessa huoneessa risti kädessäni ja pyysin ilmansuunta -kohtaisesti siunausta ja pahan pois ajamista. Sain jo vielä rukouksessa ollessani levollisen mielen. Sain ensimmäisen rukousvastauksen jo illalla ja toisen vastasuksen tänään aamupäivällä. Kiitos siitä Herralle!
Olen tullut huomaamaan, että kun olen pyytänyt vastauksia, niin voi käydä niinkin, että niitä ei heti tajua saaneeksi, ne ovat sellaisia ettei niitä heti huomaa, vaan voi tajuta vasta jonkin ajan päästä että rukoukseen on vastattu. Luottamus ja oma henkilökohtainen jatkuvan suhteen ylläpito Jumalan kanssa lienee kuitenkin se kaiken tärkein juttu, eikä Jumala hylkää omiaan.
T. Cara

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Herralle siitä avusta, jonka olet häneltä saanut! Jeesus siunatkoon ja varjelkoon kotisi ja elämäsi kaikesta pahasta. Olet saanut rukousvastauksia ja ne ovat rohkaisseet sinua luottamaan Jumalaan. Muistan sinua rukouksin, että saisit aina olla Herraa lähellä ja kaikki menisi hyvin. Toivon, että blogini lukijatkin muistaisivat sinua Herran edessä! Hyvää kesää!