torstai 2. kesäkuuta 2011

Sylvi roomalaisena sadanpäämiehenä

Sylvi Kielennivan muistotilaisuudessa 29.5. näytin ainutlaatuisen kuvan Sylvistä. Kuva on otettu 1990-luvulla pääsiäiskuvaelmastamme. Sylvi seisoo ristin juurella ja esittää roomalaisen sadanpäämiehen roolia. Hänellä on täysi sotavarustus päällä. Sylvin kasvot on maalattu mustaksi parran osalta. Musta parta kätkee hänen kasvonsa niin, ettei häntä tunnista helposti Sylviksi. Tässä kuvassa tulee hyvin esille Sylvin koko elämä. Sylvin sisällä "asui sotilas" monessa eri merkityksessä. Hänen luonteessaan oli sotilaallista täsmällisyyttä ja voimaa. Sylvi palveli rintamalla sodan ja rauhan aikana. Rauhan ajan rintama oli kotona ja seurakunnassa. Löydät roomalaisen sadanpäämiehen rooliin liittyvät vuorosanat blogiltani 2.-4.4.2010 päivättyjen sivujen kohdalta.

Vein tämän kuvan valokuvausliikkeeseen ja teetin siitä suurennoksen. Kuva painettiin kankaalle ja siitä tuli aivan upea taulu. Näytin taulua useille tutuilleni ja kaikki ihmettelivät kuvan sanomaa. - Tämä on taideteos, sanoi eräs valokuvaaja. - Siinä on kaikki kohdallaan eikä siinä ole mitään turhaa "roskaa", sanoi toinen kuvan nähnyt "taiteilija-somistaja".

Taulu on nyt paketoitu huolellisesti ja se on lähtövalmiina Sylvin ainoalle pojalle Jormalle. Postivirkailija näki taulun ja sanoi, että tämä taulu pitää lähettää vakuutettuna helposti särkyvää tarran kera.

Huom. Voit nähdä tämän kuvan kuvieni joukossa. Pääset kuviini klikkaamalla Ranen kuvaa.

Ei kommentteja: