maanantai 27. kesäkuuta 2011

Leirivalmisteluilla on nyt hoppu!

Tämä päivä meni leirivalmistelujen merkeissä. Veimme peräkärryllä paljon tavaroita Jokijärven leirikeskukseen. Suunnittelimme leiriemännän kanssa viikon ruokalisatan, joka tulee olemaan erittäin hyvä, vaihteleva, monipuolinen ja terveellinen.
Kävimme merkitsemässä maastopyöräreitin Kylmäluoman maisemiin. Kauniit harjumaisemat odottavat seikkailijoita. Helteet taitavat tulla juuri sopivasti leirillemme ja vedet lämpenevät ja uiminen tulee olemaan nautinnollista, puhtaissa vesissä.
Taivalkoskella poikkesimme nuorisotoimistossa, Päätalokeskuksessa ja Jalavan kaupassa. Saimme hyvää värikästä materiaalia leiriläisten kansioihin. Jalavan kauppa on nähtävyys. Sen perusti vienankarjalainen laukkukauppias Stephan Jakowleff vuonna 1883. Stephan jätti kaupan pidon pojilleen Nikolaille ja Mikolle vuonna 1907. Veljekset muuttivat sukunimensä Jalavaksi 1920-luvulla.
Kävimme tutustumassa Matkalaisen pirttiin, jossa saamme ensi viikon tiistaina syödä hienon retkipäivällisen ja katsoa Ice-Age - Jäätikön sankarit elokuvan. Pirtti oli todella kodikas ja vaikuttava. Kuuntelimme ohjelmaa vanhasta "putkiradiosta". Hetki vei meidät kauaksi historiassa taaksepäin.

Hei 12-16-vuotiaat tytöt ja pojat! Vielä ehditte mukaan leirille kokemaan ainutkertaisia elämyksiä. - Melontaretki tulee olemaan jännittävä. 20 I-II-luokan koskea vievät kanootteja vinhaa vauhtia eteenpäin. Löydät koko leiriohjelman ja ilmoittautumislomakkeen netistä osoitteesta: www.kuusamo.adventist.fi
Avaa koneesi ja tartu tilaisuuteen ennen kuin se menee ohitsesi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oona haluaa ottaa leirille mukaan oman onkensa, ehkä siellä on myös mahdollisuus onkia.
Kanoottiretki tuntuu pelottavalta Oonasta, kun ei koskaan ole ollut kanootin kyydissä.
Muuten tyttö on aivan innoissaan leirille pääsystä.
Olin lapsena Kostonsaaressa leirillä ja siitä on jäänyt kauniit muistot, ehkä siellä kylvettiin ensimmäiset uskonsiemenet jotka itivät ja saivat täyttymyksen, kun otin Jesuksen Vapahtajakseni vuonna 1990.
Kiitos Taivaan Isälle, että nuorille on tällainen
mahdollisuus nykypäivänä saada ikimuistoisia kokemuksia ja tulla tuntemaan Jeesus, rakkauden lähde.
Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Raija!
Kerro Oonalle, että hänen ei tarvitse pelätä kanoottiretkeä, vaikka hän ei olisikaan koskaan ollut kanootin kyydissä. Iijoen reittiseloste -oppaassa sanotaan, että reitti soveltuu hyvin myös vähemmän melontakokemusta omaaville ja jopa aloittelijoille. Jari Olkkolan eräoppaat huolehtivat retkestämme ammattitaidolla.
Kannattaisiko Oonan ottaa ongen lisäksi myös matopurkki? Terho varmaan hankkii matoja Kuusamon matofarmilta kalastusretkeä varten. Pitääpä kertoa siitä Terholle.
Nuoren ihmisen sydämen maaperä on otollinen Jumalan sanan siemenille, kuten kerroit.