keskiviikko 19. elokuuta 2015

"Seuratkaa minua!"

"Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia." (Mark. 1:17.)

Jeesuksen seuraaminen merkitsee yksinkertaista kuuliaisuutta hänen kutsulleen. Se on samanlaista kuin kuuliaisen lapsen suhtautuminen isänsä käskyille. Rakastava isä ei halua lapselleen pahaa. Jeesus ei tee meille pahaa, eikä johda elämäämme pimeyteen. Hän ei kiellä meiltä mitään hyvää. Sellaista, joka todella tuo meille todellista iloa ja onnea. Jeesuksen johdatuksen tarkoituksena on pelastaa meidät pahasta. Hänen kanssaan kaikki elämän tuomat haasteet voitetaan. Sinulle ei tule koskaan sellaista ongelmaa, jota et voi voittaa Jeesuksen kanssa kulkiessasi.

Vastatessasi Jeesuksen kutsuun seurata häntä, sinusta tulee ihmisten kalastaja. Et voi koskaan piilottaa sitä iloa, mitä koet Jeesuksen kanssa. Toivot, että kaikki ihmiset vastaisivat Jeesuksen kutsuun myönteisesti.

Miten voit seurata Jeesusta? Sinun tulee aivan ensiksi pyytää Jeesusta tulemaan sydämeesi. Rukous, jossa pyydät Jeesusta elämääsi, on tärkeä. Luovutat siinä tahtosi hänelle. Annat Jeesukselle valtuudet ottaa elämäsi hänen hallintaansa. Jos et tunne Jeesusta, etsi sellainen henkilö, joka tuntee ja pyydä häntä rukoilemaan puolestasi. Toimi sitten niin, kuin Pyhä Henki sinua johtaa. Tarvitset tässä Raamattua. Jeesus puhuu ja opettaa sinua Raamatun kautta. Raamatussa on vastaukset kaikkiin kysymyksiisi. Pyhä Henki kirkastaa sinulle alati Jeesuksen ja hänen tahtonsa, Raamatun kautta. Raamattu on Jumalan sanaa, se on elämän leipää sielullesi. Hengellinen elämä ei ole mahdollista ilman Jumalan sanaa ja rukousta. Tarvitset myös uskovien yhteyden kautta saamasi tuen ja kalastuskumppanit siihen työhön, johon Herra sinua johtaa. Kuuntele Jumalan ääntä ja opi erottamaan se paholaisen äänestä tai oman mielesi kuvitelmilta. Koettele henget Jumalan sanalla, ettet joutuisi eksyksiin.

Ei kommentteja: