keskiviikko 26. elokuuta 2015

Pakolaisuudesta!

"Kun koetat viljellä maata, se ei enää ruoki sinua, vaan sinun on harhailtava kodittomana ja pakolaisena maan päällä." (1. Moos. 4:12.)

Tässä on Raamatun ensimmäinen maininta pakolaisuudesta. Väkivalta edelsi pakolaisuutta. Kun Kain tappoi veljensä Aabelin, niin Jumalan rangaistuksena tämän murhan tähden Kain ja hänen jälkeläisensä joutuivat pakolaisuuteen.

Väkivalta aiheuttaa tänäkin päivänä paljon pakolaisuutta. Kuulemme tästä päivittäin ja näemme suuria pakolaisvirtoja etsimässä turvallista elämää vieraissa maissa, koska heitä kidutetaan, vainotaan ja tapetaan heidän omassa maassaan. Tuhansia pakolaisia on hukkunut Välimereen, koska he eivät ole löytäneet turvattua satamaa ajoissa. Tämä on hyvin surullista!

Kuusamolaiset ovat aikoinaan joutuneet sodan tähden pakenemaan kotiseudultaan, mutta ovat päässeet palaamaan takaisin kotiseudulleen hyvien ja rauhallisten vuosien ansiosta. Tämä on suuri kiitoksen aihe. Pian tänne saapuvat ensimmäiset ulkomaalaiset pakolaiset. Heitä tulee nyt pieni joukko, mutta voi olla, että tulevaisuudessa heitä tulee paljon enemmän.

Järjestämme nyt rukousviikon ja rukoilemme kaikkien pakolaisten puolesta ja niiden maiden puolesta, joista ihmiset joutuvat pakenemaan. Tulkoon rauha kaikille kansoille!

Olen tänään ottanut yhteyttä seurakuntamme jäseniin ja ystäviin, ja pyytänyt, että he ottaisivat rukousvuoron listalta. Kaikki ovat olleet hyvin halukkaita tulemaan mukaan rukousrintamaan Suomen ja koko maailman pelastuksen puolesta. Kukaan ei ole kieltäytynyt tästä tehtävästä. Jos sinäkin haluaisit olla mukana, niin ota rohkeasti yhteyttä ja tiedustele, miten sinä voisit olla mukana tässä kampanjassa?!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Nämä rukousvuorot antavat varmaan kaikille rukoilijoille paljon. Kun minulla oli nyt perjantaina iltayöstä oma vuoro, sain sopivasti sähköpostiviestin Jerusalemista eräältä lähetystyöntekijältä ja hänen terveisissään oli monta hänen ilmoittamaa aihetta rukouspyyntönä. Tuo viesti tuli minulle juuri sopivasti, että kerkesin rukoilla kaikkien aiheiden puolesta omalla varatulla ajallani. Kiitos Herralle tästäkin järjestämästään tilanteesta! T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Hyvä, kun otit oman rukousvuoron ja olet voinut palvella näin maailman ahdistusta lieventäen. Herra on kullut rukouksesi. Yhtenä päivänä minulla oli kolme vuoroa eli kolme tuntia. Ensi sunnuntaina rukousvartiota jatkaa joku toinen kaupunki. TV 7:stä saat tiedon, missä on seuraava rukousvartio.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, minulla on hyvin mennyt joka iltayö tämän viikon aikana omilla vuoroillani.
Laittaisitko tiedon sitten kun saat tietää, mille paikkakunnalle ja keneen voi olla yhteydessä? T. Katariina

Anonyymi kirjoitti...

Vielä äskeiseen:minulla kun ei ole televisiota, joten en saa sitä kautta tietää. T. Katariina

Paavo Hautala kirjoitti...

Kuulin tänään, että seuraava rukousvartiokaupunki on Turku. Yhdyshenkilöä en tiedä.