maanantai 14. huhtikuuta 2014

Parhaasi Herralle anna!

   
"Ei kukaan voi veljeään lunastaa eikä hänestä Jumalalle sovitusta maksaa - onhan ihmisten sielujen lunastus kallis, ihmiseltä se jää ikuisesti suorittamatta - niin että hän saisi elää ikuisesti eikä näkisi kuolemaa." (Ps. 49:8-10.)

"Tiedättehän, että teitä ei ole lunastettu isiltä perimästänne turhasta vaelluksesta katoavilla aarteilla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, kuin virheettömän ja tahrattoman Karitsan, kalliilla verellä." (1. Piet. 1:18,19.)

Ennen Jeesuksen ristiä suoritettu pyhäkköpalvelus esikuvasi Kristusta ja hänen lunastustyötään. Joka aamu ja ilta poltettiin alttarilla vuoden vanha karitsa ja tämän yhteyteen kuuluva ruokauhri. Toimitus suoritettiin päivittäin. Tällä toimituksella haluttiin korostaa jatkuvaa riippuvuutta Kristuksen veren ansioista. Meidänkin tulee päivittäin pyhittäytyä Herralle. Aamu ja iltarukouksemme ovat tärkeitä hetkiä. Alttarille tuodun uhrin tuli olla virheetön, koska se esikuvasi virheetöntä ja puhdasta Kristusta. Me emme ole virheettömiä emmekä puhtaita. Meidän tekomme ja uhrauksemme eivät voi lunastaa meitä eivätkä veljiämme. Kokosydäminen Jumalan palveleminen ja hänelle ehyellä sydämellä antautuminen tekevät uhristamme Jumalalle otollisen.

"Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehotan siis teitä, veljet: Antakaa ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. Älkää mukautuko tämän maailmanajan menoon, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, jotta voisitte tutkia, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä." (Room. 12:1,2.)

Omasta nuoruudestani muistan nuorille suunnatun laulun, joka vetosi Jumalalle antautumiseen. Kirjoitan tämän laulun sanat tähän, koska tätä laulua ei ole nykyisessä laulukirjassamme.

1. "Parhaasi Herralle anna, Nuoruuden voimasi tuo. Sielusi raikkaus, hehku Totuuden puolesta suo. On Jeesus näyttänyt, kuinka Uljaasti kuljetaan tie. Sä hälle itsesi uhraa, Parhaasi vain hälle vie!

Kerto: Parhaasi Herralle anna, Nuoruuden voimasi tuo! Totuutta puoltamaan riennä, Haarniskan pelastus suo!

2. Parhaasi Herralle anna, paikka sun syömessäsi. Parhaimmin palvele häntä, Hälle suo myös lahjasi! Poikansa Jumala antoi, Siunattu on uhritie! Siis aina palvele Herraa, Parhaasi vain hälle vie!

3. Parhaasi Herralle anna, Tarpeeksi antaa et voi, Taivaan hän tähtesi jätti, Lunnaiksi itsensä soi. Henkensä alttiiksi antoi, Vapauden aukeni tie. Palvele siksi nyt häntä, parhaasi vain hälle vie."
H.B.G./U.P.

Ei kommentteja: