perjantai 10. heinäkuuta 2009

Leiri on valmis alkamaan!

Viime yönä puolenyön aikaan saimme leirijärjestelyt tehtyä niin, että leiri voi alkaa. Talon isäntä kysyi myöhään illalla, että eikö leiri meinaa millään valmistua ja yksinkö sinä tästä kaikesta vastaat? Kerroin heille, että suurin osa ohjaajista ja avustajista tulee sitten leirille. Monta askelta hekin ottivat illan aikana, kun he veivät pelivälineitä jne. leiritilan eri kulmille. Välillä joimme kuumaa juomista ja keskustelimme Raamatusta. Leiriemäntää kiinnosti pystyttämäni Danielin kuvapatsas niin paljon, että hän oli lukenut koko Danielin kirjan ja löytänyt sieltä vastauksen siihen, että miksi me halusimme leirille kasvisruoan. Lupasin toimittaa hänelle kirjallisuutta, koska hän oli kiinnostunut tietämään enemmän aikaamme koskevista tapahtumista. Kun ajelimme Juumasta kylälle, taivaalle nousi kaunis sateenkaari. Liiton kaari oli rohkaiseva merkki ja tuntui hyvältä. Kiitollisuus valtasi mielemme. Suurin osa leiriläisistä saapui eilen, omilla autoilla. Lentokoneella tuli kuusi poikaa Helsingistä. Mukana myös yksi sukulaiseni, siskonpoika Valtteri Ylä-Jääski, joka oli mukana myös viime kesänä. Valtteri oli suureksi avuksi leirivalmisteluissa eilen illalla. Hän kantoi tavaroita ja kokosi mm. pienoisbiljardipöydän ja teki frisbee-radan. Kun tulimme alkuyöstä kirkolle, patjoilla loikoili suuri joukko kirkassilmäisiä leiriläisiä. Kaikkien silmät olivat jännityksestä auki. Kävin jokaisen luona erikseen ja toivotin heidät kädestä pitäen tervetulleiksi leirille ja toivotin heille hyvää yötä. Muutamat pojat halusivat vielä lapata lappapuuroa vatsaansa meidän kanssamme. Odottava tunne valtasi mieleni ja Herran siunaava läsnäolo täytti temppelin.

Sulkeudun esirukouksiinne!

2 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Vähän aiheesta toiseen. Oliko lauantaina 11.7. sapattikirkkoa? Olin jo noin 9:40 ovella ja sinne klo10 odottelin, mutta ketään ei tullut.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei Jani!
11.7. ja 18.7. jumalanpalvelus oli leirillä Loma-Ajakassa. Kirkolla ei ollut tilaisuutta. Ikävä kun jouduit jäämään oven ulkopuolelle. Ensi lauantaina ollaan taas paikalla kirkolla. Tervetuloa silloin!