tiistai 22. marraskuuta 2016

Kiitos Jeesuksen ystävyyden etuoikeudesta!

"Poikani, miksi teit meille näin? Isäsi ja minä olemme huolestuneina etsineet sinua." Jeesus vastasi heille: "Mitä te minua etsitte? Ettekö tienneet, että minun pitää olla Isäni huoneessa?" (Luuk. 2:48,49.)

Maria sanoo Joosefia Jeesuksen isäksi, mutta 12-vuotias Jeesus-poika kieltää sukulaisuutensa Joosefin kanssa ja julistautuu ensimmäisen kerran elämässään julkisesti Jumalan Pojaksi. Tämä tapahtuu sen tähden, koska ensimmäisessä pääsiäisjuhlassa, johon Jeesus osallistui, 12-vuotiaalle Jeesus-pojalle kirkastui hänen elämänsä tarkoitus. Jeesus ymmärsi, että pääsiäisjumalanpalveluksessa suoritetut toimitukset olivat vertauskuvia hänen elämästään. Hän ymmärsi selkeästi, että Jumala oli hänen isänsä ja hänen isänsä oli lähettänyt hänet maailmaan uhraamaan itsensä ja pelastamaan maailman. Jeesus ymmärsi olevansa kirjoitusten Messias.

Jeesukselle kirkastui hänen oma tehtävänsä silloin, kun Marialle ja Joosefille unohtui heidän tehtävänsä. Vanhemmille ovat tärkeitä ne hetket, jolloin heidän lapsensa alkavat itsenäistyä ja irrottautua heistä. Lasten elämä voi tulla vaikeaksi, jos vanhemmat eivät siinäkään vaiheessa, kun lapset avioituvat, päästä heitä irti.

Vaikka Jeesus ymmärsikin olevansa Jumalan Poika, hän ei suhtautunut maallisiin vanhempiinsa mitenkään torjuvasti tai kylmäkiskoisesti, eikä osoittanut heille kapinahenkeä eikä kiukuttelua. Jeesus rakasti maallisia vanhempiaan ja oli heille kuuliainen poika ja rakas perheen jäsen. Nasaretin perheessä kului vielä 18 normaalia vuotta, joista Raamatussa ei ole mitään kuvauksia siitä, mitä näinä vuosina tapahtui Marian ja Joosefin perheessä. Mistään ei ole löydetty Jeesuksen elämästä kertovaa päiväkirjaa näiltä vuosilta. Jeesus ei myöskään kerro mitään omasta lapsuudestaan eikä nuoruudestaan julkisen toimintansa aikana. Hän keskittyy kaikella voimallaan Isän tahdon tekemiseen, hänen nimensä kirkastamiseen, ihmisten auttamiseen, opettamiseen ja pelastamiseen.
On suuri etuoikeus saada olla Jeesuksen ystävä, pelastettu Jumalan lapsi, kuulua hänen perheeseensä ja päästä kerran Jeesuksen luokse taivaaseen. Kiitos Jeesuksen ystävyyden etuoikeudesta!

Ei kommentteja: