maanantai 14. kesäkuuta 2010

Matkakertomus 11.-13.6.2010

Lähdin perjantaina 11.6. n. klo 10.00 Posion ja Ranuan kautta Kemiin. Koko ajan piti tarkkailla tien sivuja, ettei eläimet hyppää auton alle. Porot huomasin tarpeeksi ajoissa ja ehdin jarruttaa sopivasti, ettei tullut porokolaria. Ranuan tiellä tien poikki loikki upea ilves ketterin jaloin. Vedin perässäni peräkärryä. Peräkärry on ajomatkoillani tuttu näky nykyisin, koska tuon matkoiltani kirppistavaroita Kuusamoon. Kärryni ei ollut tyhjänä meno - eikä tulomatkalla. Vein myyjäistavaroita ja toin kirppistavaroita tullessani. Kalevi Kolun pajutyöt ovat menekkituotteita. Ne tekivät kauppansa tälläkin matkalla ja toin niitä myös Kuusamoon. Kalevi on taitava ja ahkera käsistään. Hän ei ole varmaan hetkeäkään jouten. Hän on aina värkkäämässä uusia töitä.

Jos olet tulossa tänä kesänä Kuusamoon omalla autollasi, niin voisitko tuoda Kalevi Kolun pajutöitä kirppiksellemme? Jos saat tämän viestin ja se koskettaa sinua, niin lähetä vinkki. Annan sinulle osoitteen ja puhelinnumeron. Kalevi Kolu asuu Äänekoskella.

Reima Uutela on myös taitava käsistään. Hän asuu Hautajärvellä. Sorvaamalla tehdyt puukukat ovat erikoisen taidokkaasti tehtyjä. Samoin katajaiset voiveitset. Myin juhlilla kaikki Reiman sinne tuomat voiveitset. Kiitos Kalevi ja Reima! Olette tukeneet töillänne Karpaloa ilahduttavan aktiivisesti. Kemin myyjäiset tuottivat yli 200 euroa, vaikka myyntiaika oli todella lyhyt.

Perjantaina meillä oli PSL:n johtokunnan kokous klo 15.00, joten minun piti lähteä matkaan omalla autollani aikaisemmin kuin Anne. Anne tuli samaa reittiä perässä ja ehti illaksi ruokailuun ja klo 19.00 alkavaan kokoukseen, jossa hänellä oli säestystehtävä.

Juhlat onnistuivat hyvin. Ne olivat kotoisen kodikkaat. Rohkaistuimme yhdessä.
Herra pitää omistaan hyvää huolta ja johdattaa taivaan tiellä. Sain rohkaista muutamia nuoria tulemaan leirille tänä kesänä. Kuudella kemiläisellä nuorella on etuoikeus päästä leirille ilmaiseksi, koska Kemin nuorisotyörahastossa on varattuna leirimaksuraha kuudelle nuorelle. Jos tämä ilouutinen tavoittaa jonkun asiasta kiinnostuneen 12-16-vuotiaan nuoren, joka on Kemin Adventtiseurakunnan vaikutuspiirissä, niin ottaisitko pikaisesti yhteyttä vaikka tämän blogin välityksellä! Ethän jätä tilaisuutta käyttämättä. Leiri pidetään Kuusamossa 9.-18.7.10 Loma-Ajakassa.

Juhlan jälkeen ajelimme Ouluun. Olimme yötä Suvin, Tonin ja Jessican luona. Jessica oli veikeän hauska ja tapaili jo muutamia sanojakin.

Sunnuntaina pidin Oulun Adventtikirkossa avioliittoon valmistavan tilaisuuden Petralle ja Juha-Matille. Nuoret ovat valmistautuneet tärkeään tapahtumaan hyvin huolellisesti. Rukoilen heille kestävää ja onnellista avioliittoa.

Pidin tilaisuuden lastenluokassa, koska samaan aikaan Timoteus -ryhmä piti jumalanpalvelusta kirkkosalissa.

Tilaisuuden jälkeen lähdimme hakemaan Katariinan muuttotavaroita hänen asunnoltaan Kaukovainiolta. Katariina muutti Kuusamoon.

Ennen Kuusamoon lähtöä söimme Annen ja Suvin laittaman ruoan. Kun tulimme rappukäytävään tunsimme herkullisen tuoksun nenässämme ja vesi herahti kielellemme. Tuoreet leipomukset maistuivat hyviltä.

Poikkesimme Kukkiva Kunnas -puutarhalla. Anne oli varannut sieltä tomaatin taimet kasvihuoneeseemme. Haimme ne ja ostin lisäksi joitakin perennakasveja ja sen sukupuun, josta kirjoitin aiemmin. Istutan tämän puun kesän sukutapaamisen yhteydessä. Puutarhuri kehotti kyllä istuttamaan ostamani puun jo aikaisemmin, että puu ehtii tehdä pintajuuria talven varalle.
Valitsin sukupuuksi hopeakuusen. Taimi oli erittäin terhakka ja elinvoimaisen näköinen. Kuusi on Hautalankorven sukusivujemme tunnuskuvana. Istutukseen tarvitaan havupuille tarkoitettua multaa, joten sellainen säkki piti tietysti pistää kärryyn.

Nyt onkin tarkkaan harkittava, että mihin kohtaan tontillamme hopeakuusen istutan. Mietin olisikohan sembramännyn ja koivun välissä sopiva paikka. Siinä lähellä olisi myös se uusi lipputankokin.

Anne lähti Oulusta Kajaaniin, koska hän meni 92-vuotiaan äitinsä kanssa Runnin kylpylään virkistäytymään hetkeksi. Tämä oli hieno idea heille molemmille. Tuollainen loma olisi kyllä mukava kenelle tahansa.

Sini, Terho ja Mikael ovat tällä hetkellä Rovaniemellä. Sini sai kutsun pääsykokeisiin. Hän pyrkii Rovaniemen yliopiston taidelinjalle. Olisihan se mukava, jos Sini pääsisi lukemaan häntä kiinnostavia aiheita. Muistetaan Siniä rukouksin!

Sää suosi Kemin juhlia. Perjantaina ja sapattina oli hellettä. Aurinko porotti lämpimänä. Tilanne muuttui kuitenkin nopeasti ajaessamme Ouluun. Olussa oli hyytävän kylmää, tuulista ja sateista, aivan kuin syksyllä. Onneksi kuitenkin vain yhden illan ja yön. Aamulla ilma oli jo kesäisen oloinen.

Kiitos ystävällisyydestänne kaikille, joita tapasimme matkallamme. Siunattua kesää ihan jokaiselle!

Ei kommentteja: