torstai 5. maaliskuuta 2020

"Älä pelkää, usko ainoastaan!"

"Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta. Joka pelkää, ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa" (1. Joh. 4:18).

Kun Jumala lähestyy meitä ystävällisessä mielessä, hän sanoo ensi sanoikseen: "Älä pelkää!" Nämä sanat löytyvät Raamatusta monta kertaa. Jumalan sanomana sanat kuulostavat tosi hyvältä.

Tässä maailmassa on paljon pelkoa. Sitä on monenlaista, pientä ja suurta pelkoa. Nyt pelätään kulkutauteja kuten koronavirusta, sotaa ja erilaisia katastrofeja. Kansat pelkäävät toisiaan. Terroristeja pelätään kaikissa maissa. Pakolaisvirrat lisäävät turvattomuutta. Pelätään kaikkea sitä, mikä uhkaa rauhaamme. Pelätään sitä, mitä meille tai läheisillemme tapahtuu tänään ja tulevaisuudessa. Pelko on syntiinlankeemuksen seuraus. Se tuli esiin heti, kun Jumalan käskyä rikottiin ja se on levinnyt koko maailmaan. Tulevina päivinä pelko lisääntyy niin suureksi, että siihen kuollaan.

"Voi maata ja merta, sillä Paholainen on astunut alas teidän luoksenne. Hän on suuren vihan vallassa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!" (Ilm. 12:12).

Paholainen on kaiken vihan ja pelon aiheuttaja. Onneksi vihan aika ei ole pitkä ja kaikki pelko hävitetään, kun paha poistetaan koko maailmankaikkeudesta Jeesuksen toimesta. Onneksi rakkaus ei koskaan katoa! Täydellinen rakkaus karkottaa pelon!

Mitä pelko saa aikaan meissä?

Pienet pelot tekevät meistä arkoja. Suuret pelot lamauttavat meidät. Emme pysty toimimaan järkevästi ja rauhallisesti. Pelko voi tarttua hänestä, joka pelkää. Kaikki opetuslapset pelkäsivät tuulta ja aaltoja ja hukkumista, vaikka Jeesus oli samassa veneessä. Epäusko oli syynä heidän pelkoonsa. Usko on luottamista! Jos heillä olisi ollut enemmän uskoa Jeesukseen, he eivät olisi pelänneet kuolemaa.

Jeesus on täydellisesti rakkaus. Hänessä ei ole pelkoa. Kun Jeesus asuu sydämessämme Pyhän Henkensä kautta, hän karkottaa meistä pelon pois. Tämän päivän rohkaiseva sana sinulle on: "Älä pelkää, usko ainoastaan!"

Ei kommentteja: