perjantai 27. helmikuuta 2015

Oodi maitohorsmalle!

Värit arkiset hakkuuaukioiden ja joutomaiden vaihtuvat juhlaväriin loistavaan,
kun uljaat purppuraiset kasvustot kukkien kera maiseman uudistaa.
Metsälappalaisen kota palatsiksi muuttunut juuri,
kun punahehkuinen puutarha on ympärille noussut kuin muuri.
Kosteista varjoista  mehevät versot poimitaan, niistä keitot, salaatit,
muhennokset maukkaat laitetaan.
Lehdet ovat parhaimmillaan juuri ennen kukintaa.
Raikas juoma puhdistaa, rohtona kehoa vahvistaa.
Oi, maitohorsman hohto, ruoaksi ja juomaksi luotu rentun ja ritarin rohto.
Nyt lepää yrtti alla roudan ja jään, mutt' kesällä kukkaset jälleen nään!


Niina oli tehnyt Karpalon pöytään raikkaan ruokajuoman koivunlehdistä ja kuusenkerkistä. Tästä juomasta tuli kesä mieleen. Niina pyysi minua runoilemaan jonkin pienen runonpätkän, joka kertoisi koivusta ja kuusesta. Tänä aamuna, kun hain Mikaelin kouluun ja koulusta kotiin, runosuoni puhkesi.

Koivu kaunis kaunokainen vihreä leninki yllään, vierellä kuusi komea, urho pihkahousuissaan.

torstai 26. helmikuuta 2015

Jokainen paikka hänen lähellään on paras mahdollinen!

"Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi; hän ei jätä eikä hylkää sinua. Älä pelkää äläkä säiky."(5. Moos. 31:8.)

"Tien aukaisija käy heidän edellään. He raivaavat tiensä, kulkevat portille ja menevät siitä ulos. Heidän kuninkaansa kulkee heidän edellään, ja Herra on heidän johtajanaan." (Miik. 2:13.)

Elämässäsi ei ole mitään sellaista kokemusta, jota Jeesus ei ymmärtäisi. Hän on kulkenut sinun edelläsi ja kulkee tälläkin hetkellä. Jeesus on sinun kanssasi, jos olet pyytänyt häntä tulemaan luoksesi. Jeesuksen esirukoustyö sinun puolestasi taivaassa on, todellista. Jeesuksen sovitustyön ja hänen rukoustensa kautta sinä olet hyvässä turvassa. Sinun ei tarvitse pelätä mitään pahaa. Jeesus ei hylkää sinua, ellet sinä hylkää häntä. Tiesi voi näyttää olevan hukassa tai tukossa joka suuntaan, mutta tie ylöspäin on aina avoinna. Rukouksen tietä ei voi sinulta kukaan estää. Jumalan sanan valoa ei voi himmentää mikään. Anna sen valaista tiesi tänään. Jos tielläsi on esteitä, pyydä tien raivaajaa kulkemaan edelläsi. Ne ovet, jotka sulkeutuvat, estävät sinua joutumasta väärille teille, mutta ne ovet, jotka hän avaa eteesi, antavat sinulle mahdollisuuden päästä elämässäsi eteenpäin kohti taivaan porttia. Uuden Jerusalemin helmiportista sisään käyminen on mahdollista Jeesuksen kanssa. Kuninkaan valtatie on kaita ja portti ahdas, mutta kaikki, jotka lähtevät tälle tielle, eivät eksy ja he kulkevat portille, josta he pääsevät sisälle iankaikkiseen elämään. Tänään saamme katsoa johtajaamme, Herraan Jeesukseen Kristukseen. Voimme valita seurata häntä. Paikkamme voi olla hänen perässään, vierellään tai sylissä. Jokainen paikka hänen lähellään on paras mahdollinen!

lauantai 21. helmikuuta 2015

Jättiläiset kaatuvat!

"Vain Baasanin kuningas Oog oli näet enää jäljellä viimeisistä refalaisista. Hänen rautainen vuoteensa on vieläkin ammonilaisten kaupungissa Rabbassa, Se on tavallisella kyynärämitalla mitattuna yhdeksän kyynärää pitkä ja neljä kyynärää leveä." (5. Moos. 3:11.)

Kuningas Oogin rautainen sänky oli 4,5 m pitkä ja 2 m leveä. Tämä sänky vaati suuren makuuhuoneen. Talon ovet olivat korkeat ja leveät ja myös katto oli korkealla, että jättiläinen saattoi asua ja liikkua talossa. Vaikka rautainen jättiläinen nukkui rautaisella vuoteellaan, niin hänenkin kohtalonsa oli määrätty korkeammalta taholta. Jumalan määräämänä aikana vihollisjoukot kärsivät tappion ja Jumalan suunnitelmat hänen kansalleen toteutuivat. Mitkään jättiläiset eivät pysty estämään Jumalan oikean käden liikkeitä.

 Pieni maa, kuten Suomi, voi elää rauhassa ja turvassa, jos se turvautuu suureen Jumalaan ja elää Jumalan mielisuosiossa, vaikka sitä pelottelisi miten suuri jättiläinen hyvänsä. Jumalasta ja Jumalan käskyistä luopunutta kansakuntaa uhkaa suuri onnettomuus, jos Jumalasta luopumisen seurauksena siltä katoaa siunaus ja varjelus. Jumala voi sallia kurituksen niin, että jättiläiset tulevat ja toteuttavat Jumalan tuomion jumalattomuudesta.

Jättiläiset eivät kaadu ihmiskäden kautta, vain Jumalan käsi voi ne kaataa!

Tästä päivästä alkaen!

Kun Herra antoi Israelin kansalle marssikäskyn mennä valloittamaan Kanaanin maata, niin hän antoi heille rohkaisuksi vahvan sanan:

"Tästä päivästä alkaen minä saatan kansat kaikkialla taivaan alla sellaisen kauhun ja pelon valtaan sinun edessäsi, että kun he kuulevat vaikka vain puhuttavan sinusta, ne pelkäävät ja vapisevat sinun vuoksesi." (5. Moos. 2:25.)

"Älkää pelätkö niitä, sillä Herra, teidän Jumalanne, sotii teidän puolestanne." (5. Moos. 3:22.)

Herran läsnäolo tekee Jumalan kansasta vahvan ja pelottavan. Pahan voimat eivät voi tuhota Herran valittuja. Herran valittuja ovat kaikki Jeesuksen Kristuksen lunastamat ihmiset, jotka asuvat eri kansojen keskellä. Tämä kansa on uskon kansa, joka luottaa Jumalaan ja joka on vastaanottanut Jeesuksen Kristuksen Vapahtajakseen ja Herrakseen. Jeesuksen veri on puhdistanut ja puhdistaa joka päivä tämän kansan heidän synneistään. Pyhä Henki asuu heidän keskellään, jokaisen uskovan sydämessä, ja Jumalan koko sota-asu tekee heistä vahvoja, suojelee heitä synniltä, paholaiselta, jumalattomilta ja  heidän juoniltaan.
Kaikilla, joilla on vahva, uskoon perustuva elävä suhde Jeesukseen, saavat olla levollisella mielellä. He saavat nähdä pelastuksen suuria ihmeitä matkalla luvattuun maahan, joka on se todellinen uusi maa.

Saakoon nämä ajatukset rohkaista sinua tästä päivästä alkaen, joka on pelastuksen päivä kaikille, jotka tulevat Jeesuksen luo ja jättävät elämänsä Hänelle kokonaan!

perjantai 20. helmikuuta 2015

Ilmestyskirja - toivo, merkitys, tarkoitus


 Kuvahaun tulos haulle raamattu
Raamattupiirit ovat suosittuja, koska Raamattua on innostavaa tutkia ryhmässä. Nyt sinulle avautuu loistava tilaisuus tutkia Raamattua ryhmässä, kun tulet sunnuntaina 22.2.2015 klo 18 Kuusamon Adventtikirkolle aloittamaan Ilmestyskirjan tutkimisen. Olen varannut sinulle ensimmäisen oppitunnin materiaalin myös kirjallisena, että voit kotona syventyä asiaan tarkemmin. Tutustuin tänä iltana itse uuteen materiaaliin ja totesin sen hyväksi.

Ilmestyskirja - toivo, merkitys, tarkoitus 1. oppitunnin avaintekstejä on kuusi. Näiden tekstien kautta pääsemme hyvään alkuun. Nähdään sitten sunnuntaina!

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

ILMESTYSKIRJA TV NYT KUUSAMOSSA. TERVETULOA MUKAAN!



Naurava ja itkevä ystävä

On ystäviä, joiden kanssa nauraminen on hauskaa. Toisilla ystävillä on erityinen kyky osallistua meidän suruume itkemällä kanssamme. Kumpi ystävyys jää paremmin mieleen ja säilyy kauemmin?

tiistai 17. helmikuuta 2015

Hyvää laskiaistiistaita!


Kuvahaun tulos haulle laskiainen    Kuvahaun tulos haulle laskiaispullaKuvahaun tulos haulle kasvishernekeitto

Rohkaiseva uni parantavasta kosketuksesta!

Näin viime yönä erikoista, unta. Unessa Jeesus oli kuin lasi-ikkunan takana. Hän katseli ikkunan läpi ja ihmetteli, että niin harvat ihmiset olivat tulleet hänen luokseen. Niille harvoille, jotka seisoivat aukiolla, Jeesus sanoi, että menkää te hakemaan ihmiset tänne. Oli yöaika ja ihmiset nukkuivat. Lähdimme herättämään heitä ja hakemaan heitä aukiolle Jeesuksen käskystä ja pian ihmisiä alkoi virrata ulos asunnoistaan. Heitä tuli hämmästyttävän paljon ja minusta tuntui, että Jeesus oli siitä iloinen.

Sitten tunsin saavani Jeesukselta henkilökohtaista hoitoa. Jeesus laittoi silmiini jotakin nestettä ja hän piti käsiään pääni ympärillä. Hänen kätensä tuntuivat lämpimiltä ja parantavilta. Heräsin siihen, kun toivoin hänen pitävän käsiään pääni ympärillä kauemmin.

Aamulla mietin, että mitä tämä kaikki tarkoitti? Tämä uni liittyi varmaan Jeesuksen takaisintuloon, joka on lähellä. Hän halusi herätellä meitä. Unessa oli myös henkilökohtainen kohtaaminen. Sainko Herralta parantumisen? Tuli mieleeni silmävoide, jota meidän tulisi Jeesukselta ostaa, että näkisimme parannuksen tarpeemme, mutta myös Jumalan rakkauden ja hänen työnsä meidän puolestamme. Hän parantaa meidät synnin sairaudesta. Uni oli hyvin rohkaiseva!

Jumalan ajatukset vievät meidät korkeuksiin, lähelle taivasta!

"Etsikää Herraa silloin, kun hänet voidaan löytää, huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä. Jumalaton hylätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran luo, niin hän armahtaa, ja meidän Jumalamme luo, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta. Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra, sillä niin paljon kuin taivas on maata korkeampi, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne." (Jes. 55:6-9.)

Raamattu puhuu etsikkoajasta. Tämä on meille annettu armon aika, jolloin voimme löytää Herran. Etsikkoaikanamme Herra on lähellä, huutomatkan päässä. Hän kuulee huutomme, vaikka se olisi sisäinen huutomme, vailla ulkoista ääntä. Hän tietää ajatuksemmekin jo kaukaa. Vaikka ihmisten ja Jumalan ajatukset ovat kaukana toisistaan ja korkeusero on suuri, ne voivat kohdata toisensa ja lähteä kulkemaan samaan suuntaan. Omat tiet ja omat ajatukset pitää hylätä ja palata Herran luo. Silloin saamme anteeksiannon ja oikean suunnan elämällemme ja ajatuksillemme. Kun ajatukset ovat keskittyneet Herraan ja hänen armoonsa, niin saamme voimaa ja virvoitusta. Oikea tie ei mene umpeen ja se ei katoa pois silmiemme edestä. Elämämme pimeimmilläkin hetkillä Jumalan sanan valo valaisee polkumme ja näemme kulkea, joutumatta eksyksiin.

Tässä maailmassa on paljon pimeyttä, joka saartaa meitä kaikkia, kaikkialla. Pimeyden lapset yrittävät poistaa maailmasta valon lapset. Tämä on kauhea henkivaltojen taistelu, joka riehuu ympärillämme joka hetki suurella voimalla. Raamatun sanan valo paljastaa pimeyden kätköt. Pyhä Henki paljastaa pimeyden teot synniksi, jotka meidän tulee tunnustaa ja hylätä Herran voimassa.
Sana ja rukous ovat Herran etsijälle parhaat avut Jumalan luo pääsemiselle. Pyhä Henki on täynnä totuutta ja rakkautta. Hänen avullaan Jeesuksen läsnäolo ja asuminen sydämissämme on mahdollista ja tuo Jumalan valtakunnan voiman ja kirkkauden keskelle arkeamme. Tässä valtakunnassa eläminen nostaa meidät korkeammalle tätä maata ja kaikkia sen murheita. Korkealta paikalta näemme kauaksi ja mieli avartuu. Jumalan tie kulkee korkealla ja siellä kulkeminen ei pelota eikä huimaa päätä. Siellä ajatukset kirkastuvat ja sydän lepää rauhassa ja turvassa. Jumalan ajatukset vievät meidät korkeuksiin, lähelle taivasta!

perjantai 13. helmikuuta 2015

Toivomme on Hänen armossaan!

"Herra mieltyy niihin, jotka häntä pelkäävät, niihin, jotka panevat toivonsa hänen armoonsa." (Ps. 147:11.)

Herran suosiossa eläminen on parasta mitä ihminen voi elämältä toivoa. "Herran pelko on viisauden alku". Pelko tarkoittaa tässä kunnioittamista. Herran kunnioittaminen on viisautta, joka kasvaa Herran yhteydessä. Jumalaa miellyttää nöyryys ja kuuliaisuus, jotka johtavat ihmisen lähelle Jumalaa. Jumalaa lähellä elävä ihminen ymmärtää armon tarpeensa. Tämä armon tarve on kaikkien kohdalla suuri. Kaikki tarvitsevat paljon Jumalan armoa. Jumalan armo ei ole koskaan pieni ja vähäpätöinen asia. Se on aina hyvin suuri ja ihmeellinen, niin kuin on armon Jumalakin. Armon varassa eläminen antaa ja kasvattaa armahtavaisen mielen, joka ei syytä ja tuomitse lähimmäistään. Ne, jotka panevat toivonsa Jumalan armoon, eivät tule pettymään. He saavat rajoilleen ja majaansa rauhan ja turvallisuuden. Tästä seuraa parantava lepo. Lepo ottaa pois ahdistukset ja huolet ja irrottaa otteensa niistä. Meillä on levon Herra, jota kutsutaan Rauhan ruhtinaaksi. Tämä ruhtinas kutsuu meitä tänään luokseen iankaikkisella rakkaudella. Hänen iäti kestävä armonsa vetää meitä hänen luokseen. Jos emme vastusta tätä voimaa, niin kohdallamme tapahtuu pelastuksen suuri ihme. Toivomme on Hänen armossaan!

maanantai 9. helmikuuta 2015

Ajatuksia elämästä!

Jos sinulla on hyvä idea, niin pidä mielessäsi tavoite, miten voit toteuttaa tuon idean. Kun näkee asian mielessään toteutuneena, niin asiat menevät koko ajan eteenpäin ja pian huomaat, että haaveista tulee totta. Jumala voi kääntää vastoinkäymiset sinun hyväksesi aivan huomaamatta. Innostuksella on ihmeellinen voima. Taidokkuus ohjaa innostuksen oikeille urille. Iloisen mielen ja toivon välillä on yhteys. Toivo synnyttää ja säilyttää ilon.

Tavallinen ihminen saavuttaa elämässä merkittäviä asioita ahkeruudella ja sinnikkyydellä. Lahjakkuudesta ei ole paljon apua, jos ihminen on laiska.

torstai 5. helmikuuta 2015

Luentosarja päättyi tänään ja se onnistui hyvin!

Kalervo Aromäen "Arjen keskellä" -luentosarja päättyi tänään. Sarja oli ajankohtainen ja antoisa. Monet saivat hyviä työkaluja, joilla voi työstää omaa elämäänsä, niin että eheytyminen ja kasvaminen tulee mahdolliseksi.

Minun piti keksiä 2-vuotiaalle Katille ja 4-vuotiaalle Inkalle ohjelmaa luennon aikana, että äiti sai kuunnella rauhassa. Piirtelimme, leikimme huopakuvilla ja leluilla. Lauloin ja luin vähän kirjaa. Aika meni nopeasti ja tytöt olivat rauhallisia.

Kuulijat olivat uskollisesti paikalla ilta illan jälkeen.

Kiitos Kalervo ja Marja-Terttu, kun jaksoitte paneutua tehtäväänne kokonaisvaltaisesti. Aikaa jäi vielä kirppiksellekin, joka sai uutta ilmettä Marja-Tertun käden ansiosta.

Kiitos kaikille, jotka osallistuitte sarjaan! Teistä muodostui hyvä ja innoittava ryhmä. Tämä ryhmä voi sitten kokoontua jatkossakin tämän kevään aikana järjestettäviin tilaisuuksiin.

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Halvaantunut mies teki lumitöitä!

Autoin eilen erästä ystävää saamaan kalusteita kirppiksellemme. Hän oli tyhjentämässä huoneistoaan muuton tieltä. Tähän hommaan tarvittiin peräkärryä. Hain sen Terholta. Peräkärry oli juuri tyhjennetty. Tänä aamuna palautin peräkärryn Torankiin. Lähdin sitten kylälle. Matkalla näin erikoisen näyn. Pyörätuolissa istuvalla miehellä oli lumilapio kädessä. Ihmettelin näkemääni. Miten lumityöt voivat häneltä sujua? Aura-auto oli työntänyt portille vahvan polanteen. Ajoin ohi, mutta matkalla sydän ei antanut rauhaa. Sain sisäisen kehotuksen palata takaisin tekemään nuo lumityöt miehen puolesta. Olin jo melko kaukana, mutta en voinut muuta kuin palata takaisin tuolle portille, jossa mies ahersi lapion kanssa ja heitteli lunta pois portilta vähin erin. Sanoin miehelle, että minut pysäytettiin matkalla ja tunsin Jumalan kehottavan minua tulemaan hänen avukseen lumen luontiin. Hän oli siitä iloinen ja ihmetteli tapausta. Otin kolan ja työnsin lumet korkean penkan päälle. Sain tietää, että mies oli halvaantunut tapaturman vuoksi vyötäröstä alaspäin kokonaan. Pian lumityöt oli tehty. Kerroin miehelle pojastani ja hänen perheestään, joka asuu hänen naapurina ja siitä työstä jota teen. Tunsin suurta iloa, kun sain pienellä tavalla olla tälle miehelle avuksi. Koko päivä oli siunattu iltaan saakka! Kiitos Herralle! 

tiistai 3. helmikuuta 2015

Herra kantaa kuormamme päivittäin!

Heräsin viime yönä kahden aikaan. En saanut unta. Avasin Raamatun ja luin raamattuvuoden lukemisia. Ilahduin suuresti seuraavasta sanasta:

"Siunattu olkoon Herra, joka päivittäin kantaa kuormamme, Jumala meidän pelastajamme. Meillä on Jumala, Jumala, joka pelastaa, ja Herra, Herra, joka kuolemasta vapauttaa." (Ps. 68:20,21.)

Joel ja Elias nukkuvat!

"Kun pieni lapsi nukkuu, se täyttää yhden kokonaisen huoneen." (Risto Rasa)

Kun kaksi pientä lasta nukkuu, niin vanhempien huolet hetkeksi hukkuu!
Joel ja Elias nukkuvat ja nauttivat toistensa läheisyydestä!

Tämä kuva on ihmeellinen! Siitä huokuu taivaan valoa.

Lepo, luottamus, turvallisuus, ystävyys ja rakkaus!